Güllüce: Sit alanlarını vatandaş görebilecek

Doğal sit alanlarına ilişkin sayısal veriler, dijital ortama aktarıldı.

Güllüce: Sit alanlarını vatandaş görebilecek
Güllüce: Sit alanlarını vatandaş görebilecek
GİRİŞ 01.01.2015 12:39 GÜNCELLEME 01.01.2015 12:39

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, doğal sit alanlarına ilişkin sayısal verilerin, dijital ortama aktarıldığını belirterek, vatandaşların internet üzerinden bu bilgilere ulaşabilmesi amacıyla Sit Alanları Yönetim Sistemi Projesi'nin uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2 bin 134 doğal sit alanıyla 16 özel çevre koruma bölgesinin bulunduğunu kaydetti.

"VATANDAŞLAR İNTERNET ÜZERİNDEN GÖREBİLECEK"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca doğal sit alanlarına ilişkin sayısal verilerin dijital ortama aktarıldığına işaret eden Güllüce, "Vatandaşlarımızın internet üzerinden bu bilgilere ulaşabilmesi amacıyla Sit Alanları Yönetim Sistemi Projesi uygulamaya konulmuştur" ifadesini kullandı.

Güllüce, projeyle ülke genelindeki özel çevre koruma bölgeleri, doğal sit alanları ve tabiat varlıkları envanterinin sayısal ortama aktarıldığını vurguladı.

Korunan alanlarda, belediyelere yatırım ve proje destekleri sağladıklarına dikkati çeken Güllüce, ayrıca nesli tehdit ve tehlike altındaki tür ve habitatların korunması ve izlenmesine yönelik projeler de yürütüldüğünü aktardı.