Ankara'da dar gelirliye 150 bin konut

Melih Gökçek, dar gelirli vatandaşlar için 150 bin konutluk proje hazırladıklarını belirterek, “Fiyatı piyasanın yarı fiyatı olacak” dedi.

Ankara'da dar gelirliye 150 bin konut
Ankara'da dar gelirliye 150 bin konut
GİRİŞ 09.02.2015 11:06 GÜNCELLEME 09.02.2015 11:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Ankara’da bir bölgeye dar gelirli vatandaşlar için 150 bin konut yapacaklarını anlatan Gökçek, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız destek verirse, Bakanlarımız destek verirse dört senede bunu gerçekleştirmek istiyorum. Tabi müşterisi bulunmak kaydıyla. 63, 84,105 metrekarelik daireler. Ama bu daireler sosyal konutlar gibi olmayacak. Gayet güzel, gayet lüks daireler olacak. Fiyatı da normal piyasa fiyatının yarı fiyatı olacak. Bölge belli ama onu paylaşmıyorum. İnşallah 150 bin konut yapmak istiyoruz. Ve dar gelirli vatandaşlarımıza satmak istiyoruz. Tam bir böyle hayal ettiğim Türk insanının, yaşaması için gereken bütün sosyal donatıların bulunduğu yani parkı, bahçesi, mescitleri, camileri, kuran kursları mükemmel şekilde olan, bambaşka bir dünyası olan, geldiğiniz zaman nereye geldim diyeceğiniz bir dünya olacak.

İMRAHOR BAKANLAR KURULU’NDA

Bugün duydum. Allah nasip ederse Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılıyor. Ümit ederim ki bir-iki Bakanlar Kurulu toplantısında karar çıkar. İmrahor Vadisi’nde Kanal Ankara’yı yapıyoruz. Beyanat vermişler. Efendim ‘burayı beton yığınıyla dolduracak. Bu güzel vadiyi mahvedecek’ diyorlar. Aynısını Dikmen Vadisi için de söylüyordunuz. Şu anda dünyanın en yeşil vadisi Dikmen Vadisi. Orada belli bölgelerde istesek de yapı yapma şansımız yok. Yani arazinin yapısı dolayısıyla kırık bir arazi dolayısıyla yeşil alanın en bol olacağı yer.”

ANKAPARK’A DEVAM EDİYORUZ

Ankapark’la ilgili de konuşan Gökçek, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını kaldırdığını belirterek, “Herhangi bir sorun yok. Zaten o arada 2. planımızı da geçirmiştik. Yürürlüğe girmedi. Ama şu anda herhangi bir sıkıntı yok yolumuza devam ediyoruz” dedi.

YORUMLAR 2
  • Muhammet 9 yıl önce Şikayet Et
    Akilli kardesim ben Almanya da 65 m oturuyorum. Gözünüz doysun.
    Cevapla
  • hilmi 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırda metrekarelere bak komik bi insan kendisi adı proje olsun bi işe yaramasın diyor
    Cevapla