Körfez Geçiş Köprüsü'nde zorlu süreç tamamlandı!

Dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olacak olan Körfez Geçiş Köprüsü'ne kılavuz kabloların çekimi tamamlandı.

Körfez Geçiş Köprüsü'nde zorlu süreç tamamlandı!
Körfez Geçiş Köprüsü'nde zorlu süreç tamamlandı!
GİRİŞ 12.02.2015 09:59 GÜNCELLEME 12.02.2015 09:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul ile İzmir arasındaki karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapımına 2013 yılında başlanan ve 254 metre yüksekliğe sahip olan projede kılavuz kabloların çekimi tamamlandı. Kısa süreli durdurulan deniz trafiği de yeniden başlamış oldu.

İKİ YAKA BİRLEŞTİ
2 bin 682 metre uzunluğa sahip kablolar ile İzmit Körfezi'nin iki yakası birleşmiş oldu. Tamamlandığında dünyanın en büyük dördüncü asma köprüsü olacak olan projede kulelerin montaj işlemleri 2014 sonunda tamamlanmıştı.

Araçların İzmit Körfezi'ni 6 dakikada geçmesini sağlayacak olan ana kabloların da çekilmesiyle birlikte köprünün tamamlanması için büyük bir adım daha atılmış oldu. Ana kablo çekimi, kılavuz kablo üzerinden hareket eden robotun sardığı 330 bin metrelik kablodan oluşmakta. Köprüdeki tabliyelerin yerleştirilme işi ise programda değişiklik olmadığı takdirde Mayıs ayında bitecek. Körfez Geçiş Köprüsü, yıl sonunda tamamlandığında 3 gidiş ve 3 geliş olarak toplam 6 şeritle hizmet verecek. Zamandan büyük tasarruf sağlayacak olan proje ile İstanbul-İzmir otoyolu 3,5 saate, Gebze-Orhangazi yolu a 20 dakikaya inmiş olacak.

Tamamı 421 kilometre uzunluğa sahip olacak olan otoyol projesi kapsamında 18 bin 212 metre uzunluğa sahip 29 viyadük, 5 bin 142 metre uzunluğa sahip 2 tünel, 199 adet köprü, 20 gişe alanı, 25 kavşak, 6 otoyol bakım ve işletme merkezi, 2 tünel bakım ve işletme merkezi, 18 çift taraflı servis alanı bulunacak.

YORUMLAR 3
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Geziciler uyumayın ayıp ediyorsunuz ama yaaa...Bakın köprü yapılıyor bu kuşların uçmasına engel olabilir....Köprüyü dağıtın,yıkın,yakın..Özlemişsinizdir!!!!!!!!
    Cevapla
  • tuncay 9 yıl önce Şikayet Et
    yolsuzluklarla oluyor bu yatırımlar değil mi? çalan insan hiç yatırım yapar mı? türkiye güçleniyor..
    Cevapla
  • ŞABAN GULAMOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    MAŞAALLAH
    Cevapla