Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı geliyor

Tüm ayrıntıları planlanarak inşa edilen Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı, Başakşehir’de hayata geçiyor.

Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı geliyor
Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı geliyor
GİRİŞ 23.02.2015 12:47 GÜNCELLEME 23.02.2015 13:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

65 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı’nın yaklaşık 2 katı büyüklüğe sahip olan Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı, pek çok ilki bir arada barındırıyor.

Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı olarak lanse edilen Başakşehir Kent Meydanı’nın detayları düzenlenen basın toplantısıyla Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum tarafından açıklandı.

Kent Meydanı tasarımına bölgenin master planını yapmak suretiyle başladıklarını belirten Murat Kurum, “Türkiye’de ilk defa resmi kurum alanlarının bir arada bulunduğu Başakşehir Kent Meydanı, 65 bin metrekarelik alanında ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir sosyal merkez olarak inşa ediliyor. Türkiye’nin en kalabalık meydanlarından biri olan Taksim Meydanı’nın yaklaşık iki katı büyüklüğünde inşa edilen kent meydanı, 372 bin metrekarelik rekreasyon alanı içerisinde inşa edilecek Hyde park benzeri bir şehir parkının da hemen yanı başında yer alıyor. Parkın yanı sıra, 5.000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Osmanlı Selatin camilerinin mimarisine sadık kalınarak yapılacak Merkez Camii de kent meydanında alıyor” şeklinde konuştu.

Günde 200 bin kişiye hizmet verecek şekilde planlandı

Kurum, “Bir milyon nüfuslu yeni şehrin çekirdeği olarak kabul edilen Kayaşehir Uydu Kenti’ni de kapsayan Başakşehir ilçesinde inşa edilen kent meydanı, 200 bin kişiye hizmet verecek şekilde planlandı. Başakşehir Kent Meydanı, kongre merkezleri, nikah sarayı, açık kapalı spor alanları, yürüyüş alanları, 5 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, kafeler, restoranlar ve meydan ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak dükkan ve mağazalarla her ihtiyaca cevap verecek şekilde dizayn edildi” dedi.

Ayrıca önümüzdeki mart ayı içerisinde yapacakları ihaleyle birlikte meydanın altına kapalı otopark da yapılacağını belirten Kurum, metro ve tramvay gibi toplu taşıma imkanlarından faydalanmak isteyen araç sahipleri, araçlarını meydan altındaki kapalı otoparka bırakmak suretiyle toplu taşıma araçlarına çok rahat şekilde ulaşabileceklerini belirtti. Kurum, “Yapımı 2017’de tamamlanacak olan Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı ulaşım altyapısıyla da İstanbul’un ve Türkiye’nin örnek noktalarından biri olacak. 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan 3. Çevreyolu Bağlantı aksı üzerinde yer alan kent meydanı, planlı şehircilik adına çok önemli örnekleri barındırıyor” diyerek devam etti.

Emlak Konut Şehir parkları yapmaya devam edecek

Kurum, Başakşehir Yeni Kent merkezindeki şehir parkının yanı sıra, Hoşdere bölgesinde de şehir parkı çalışmalarına devam ettiklerini, önümüzdeki dönemde Emlak Konut olarak park ve donatı alanlarında çalışmalarını artırarak devam edeceklerini dile getirdi.

Eşit rekabet için açık artırma şart

Türkiye’nin ilk planlı kent meydanında, meydana ve parka sıfır olarak inşaatı devam eden Meydan Dükkanları’nın satışını açık artırmayla yapacaklarını belirten Kurum, Emlak Konut gelir paylaşımı modeliyle Makro – Akyapı Ortak Girişimi’ne ihale edilen projede, cadde dükkan fiyatlarının KDV dahil 240 bin TL’den başlayan çok cazip muhammen bedellerle açık artırmayla sunulacağını belirtti. Dileyen herkese açık olarak yapılacak açık artırmanın fırsat eşitliği adına Emlak Konut tarafından 15 Mart’ta yapılacağını, son başvurunun ise en geç 13 Mart’ta mesai bitimine kadar yapılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR 4
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Çimen ekin etrafa biraz ya, yeşilliklerin üzerinde yürüyelim. Olmadı en azından meydanın çevresini çimenlendirin, o da olmadı en azından ağarlar arasındaki alanları çimenlendirin... O Bostancı minibüs yolu üzeri ağaçlık havayı çimenlerle birlikte taksimde de oluşturun, hep beton görmek insanın farkında olmadan psikolojisini bozar..
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    5000 kişilik cami yuetmez.15000 kişilik olmalı
    Cevapla
  • plansız 9 yıl önce Şikayet Et
    bundan önceki yapılan çalışmaların plansızlığın itirafı olmuş bu
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    avm yok mu avm
    Cevapla