25 dakikalık yolu 8 dakikaya indirecek tünel

Türkiye'nin en uzun tünellerinden birisi olan Ilgaz Dağı geçiş tünelinde inşaat tüm hızıyla sürüyor.

25 dakikalık yolu 8 dakikaya indirecek tünel
25 dakikalık yolu 8 dakikaya indirecek tünel
GİRİŞ 03.03.2015 10:47 GÜNCELLEME 03.03.2015 11:16
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Tünelle Ilgaz Dağı geçişi 5,4 kilometre kısalarak 11 bin 815 metreye düşecek. Böylece dağ geçiş süresi 25 dakika kısalıp 8 dakikaya inecek.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Güni, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ve yetkililerle birlikte Ilgaz Dağı tünel inşaatını inceleyen Vali Vahdettin Özcan, şantiye şefi Ömer Fettahoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


 

Tünel inşaatı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vahdettin Özcan, inşaatın Çankırı ve Kastamonu yönünden iki ayrı şantiyede devam ettiğini belirterek şöyle dedi:
"Tünel inşaatı 2012 yılının 9 Kasım’ında başladı. Ilgaz tarafından 2 bin 200 metre, Kastamonu tarafından da 800 metre ilerleme sağlandı. Şu ana kadar tünel inşaatının uzunluk olarak yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. Hakikaten onur, gurur duyacağımız bir proje. Emeği geçenlere ve tüm çalışanlara tebriklerimi sunuyorum" diye konuştu.



BU YIL IŞIK GÖRÜNECEK
Karayolları 15’invi Bölge Müdürü Sami Uyar da, Ilgaz Dağı Tünelinin tamamlanması ile Ilgaz Dağı geçişinin 5,4 kilometre kısalarak 11 bin 835 metreye düşeceğini, dağ geçiş süresinin de 25 dakika kısalarak 8 dakikaya ineceğini söyledi. Bölge Müdürü Sami Uyar, tünel inşaatında 2015 yılı sonu itibariyle ışığı görmeyi hedeflediklerini ifade etti.

YORUMLAR 20
  • Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce trakyaya yapın, 13 senedir trakyaya uğradığınız yok..
    Cevapla
  • Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Öyleyse vergide almayın, bu nasıl bir zihniyet kırlangıç..
    Cevapla
  • domates 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin evinde internet ne ariyor o zaman kirlangiç
    Cevapla
  • kırlangıç 9 yıl önce Şikayet Et
    oy verene hizmet gider paşam. Vatan hainlerini destekleyenlere su bile vermiyeceksin asıl
    Cevapla
  • dede 9 yıl önce Şikayet Et
    kuzey,güney ve batı yatırımlarımız gayet iyi ilerliyor !
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    İzmir manisa arasındaki sabuncubeli tünelleri içinde ayını şey söyleniyordu ama inşaat durdu. o yüzden bitmeden inanmıyorum.
    Cevapla
  • yol köprü tünel 9 yıl önce Şikayet Et
    işimiz gücümüz inşaat yapmak. vatandaşa doğru düzgün faydası olmayan yatırımlar. bittiği zaman ekonomiye neredeyse hiç faydası olmayan şeyler. sanayi yatırımı yapın da vatandaş sürekli gelir getirecek bir işe sahip olsun.
    Cevapla
  • İsoBaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Ula yol olmayan yerde sanayi mi olur?
    Cevapla
  • nacrea 9 yıl önce Şikayet Et
    şapşal herif alt yapısız kalkınma olurmu
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Pazarlama gerektiren ürünleri üretmek ve satmakta özel sektör çok daha başarılı ve verimli. Özel sektör zaten bu yatırımları yapmaya teşvik ediliyor, istihdam ve Ar-Ge desteği veriliyor. Hem böylece milletin kaynakları da ekonomik gelişme için değerlendirilmiş oluyor. Devletin özel sektörün girmeyeceği yada giremeyeceği yerlerde devreye girmesi çok daha doğrudur. Arkadaşların belirtiği gibi buradan araç geçtiği müddetçe yakıt ve amortisman ve maliyetlerimiz düşecektir. İnsanlarımız zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Dışa bağımlılığımızın fazla olduğu enerji sektörü ve döviz tasarrufu açısından da bunun faydası tartışmasızdır.
    Cevapla
  • Zeynel Karaca 9 yıl önce Şikayet Et
    bittiği zaman ekonomiye hiç faydası olmayan şeyler mi?oradan geçen her araç 5.4 km. daha az yol gidecek ve araç başı 1-1.5 lira civarı yakıt tasarrufu sağlanacak.sadece araç başı bu karı düşünürsek,fena bir iş değil bence.hem vatandaş kar edecek hem de ülkemizin dışarıdan aldığı petrolde azalma olacak.daha ne olsun?
    Cevapla
  • zihniyet 9 yıl önce Şikayet Et
    insaat yapmak ekonomiye birsey getirmezmis ya ne icip yaziyorsunuz buraya anlamiyorum.amerikada hala yapimi süren onlarca köprü tünel yol var adamlar keyif almak icin mi yapiyorlar.
    Cevapla
  • adil yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    süper bir zeka(!) bu zekiliği nerden kaptın merak ettim doğrusu.
    Cevapla
  • misafir43 9 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya Domaniç yolunun açılarak Domaniç İnegöl arasına da tünel yapılmasını istiyoruz...
    Cevapla
  • MİSAFİR43 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu an Kütahya Bursa arası mesafe 190-200 km civarında. Eğer Kütahya Domaniç arasındaki kısa mesafe 60 km 'lik halen kullanılmakta olan bozuk yol açılırsa ve Domaniç İnegöl arasına tünel yapılırsa mesafe 130 km civarına kadar kısalıyor.
    Cevapla
  • oktay 9 yıl önce Şikayet Et
    kocadağa bir tünel hiçte fena olmaz Domaniç çok güzel bir yer 10 yıl tavşanlıda çalıştım şimdi ankaradayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle