Topbaş açıkladı; Her mahalleye geliyor!

İstanbul'da her mahallede boş bir arsa veya bina alınacak ve katlı otopark yapılacak.

Topbaş açıkladı; Her mahalleye geliyor!
Topbaş açıkladı; Her mahalleye geliyor!
GİRİŞ 07.03.2015 07:59 GÜNCELLEME 07.03.2015 10:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Her araç için "otopark tapusu" olacak. Bu tapuyu maliyetine alacak olanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek..

HER MAHALLEYE BİR OTOPARK

İstanbul’un en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorunu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dev bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun New York temaslarına eşlik eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dev otopark projesinin detaylarını

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile New York'ta yoğun kar altında yaptığı sohbet sırasında anlattı.

İstabbul'un otopark sorununu çözeceğiz

Topbaş, İstanbul’un otopark sorununu çözeceğiz" diyerek İstanbul için planladıkları dev projeye dair bilgi verdi.

Topbaş’ın anlattığı projeye göre; İstanbul’da ilk etapta metronun gittiği mahallelerde ve kendi otoparkı olmayan sitelerin bulunduğu belirlenen bölgelere boş arazi varsa alınacak ve buraya o mahallede kaç "hane" varsa o kadar aracın gireceği bir otopark inşa edilecek. Otopark hazinenin boş arazisi varsa oraya inşa edilecek eğer yoksa ise özel arazi satın alınacak.

Otopark tapusu 15 bin TL olacak 

Mahallede terk edilmiş bir bina varsa otopark için bunun satın alınması yoluna da gidilebilecek. İlk taslak hesaplamalara göre otoparktaki her araç yeri 15 bin liraya satılacak. Örneğin 100 araçlık bir otopark 15 bin liradan toplamda 1.5 milyon  bir rakama satılmış olacak. Bu bedel de inşaat bedelini karşılayacak. Her haneye bir "otopark tapusu" verilecek. Evi olanların bir de o mahallede otopark tapusu olacak. Mahalleli aracı varsa aracını buraya bırakacak, yoksa bu otoparkı işletme seçeneğini de kullanabilecek.

Çalışma yapılıyor

Dev otopark projesi için bazı bölgelerde pilot alanlar da tespit edildiği öğrenildi. Birkaç maddelik yasal düzenleme yapılmasıyla projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi hayata geçirecek ve İstanbul’un otopark problemi de projenin yaygınlaşması ile yıllar içinde ortadan kalkmış olacak. Topbaş, "Tapu yöntemi ile bu sorunun çözümünü bulacağız" dedi.

Milliyet

YORUMLAR 10
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece milletin parasını almayı biliyorsunuz. 1 veriyorsunuz 5 alıyorsunuz..insanımıza rahat yüzünü bırakmıyorsunuz.
    Cevapla
  • paraleli hiç sevmem dostum 9 yıl önce Şikayet Et
    paralellerle beraber yürüyenleri de bu yüzden sevememiştim zaten. Hala da ümidim yok! Sürekli aldatılan kendi tabirleriyle "saf" lardan kime ne hayır gelir ki?
    Cevapla
  • kara delik 9 yıl önce Şikayet Et
    1000 kat artırılan emlak vergileri,hane başına aylık 100-150 lirayı bulan su paraları içine sıkıştırılmış direk vergiler; her türlü resmi işleminize ödemeden geçit verilmeyen onlarca dolaylı vergi ile ne yapılıyor acaba? Lalelere, havai fişeklere, yandaş sülalelere akıtılan kıyak maaşlara mı gidiyor?
    Cevapla
  • BirDost 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin okullarınıza mı gitseydi???
    Cevapla
  • cüneyt 9 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerin inşaat ruhsatı şıkarırken aldıkları otopark ücretlerine ne oldu???
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    istanbul şehir içinde halen yıkılıp yapılan binalar var ama ama maalesef altı otopark olacak diye bir zorunluluk yok bir de isparklar çok pahalı günde 2-3 ispark kullanan 30 tl para çıkıyor aylığa vurduğunda çok para yapıyor bizde arabaları ara sokağa çkiyoruz ve trafik oluyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle