"Ne Eylül'ü Mayıs'ta kesin uçuyoruz"

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılan 3 kilometrelik piste sahip Ordu-Giresun Havaalanı’nın Mayıs'ta açılacağı söylendi.

"Ne Eylül'ü Mayıs'ta kesin uçuyoruz"
"Ne Eylül'ü Mayıs'ta kesin uçuyoruz"
GİRİŞ 13.03.2015 14:28 GÜNCELLEME 13.03.2015 14:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması sergilenen Ordu-Giresun Havaalanı’nda alt yapı çalışmaları yüzde 99 oranında tamamlandı. 3 kilometrelik pistin etrafında bulunan boş alanlara dolgu yapılmasıyla alt yapısı tamamen bitecek olan havaalanında yolcu salonları, apron ve diğer ünitelerdeki montaj çalışmaları hızla sürüyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, alt yapının hemen hemen tamamlandığını, halen pis etrafında bulunan havuzluk alanların doldurulması işleminin sürdüğünü söyledi. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yapımcı firmalara çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanması talimatı verdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Ancak benim bildiğim kadarıyla tarifeli uçuşların ve THY’nin uçuş sistemine alınması, bilet satışına kadar getirilecek süreç ve personeli eğitim aşaması gibi şeyler birazcık daha zaman alacak. Merak edilmesin yani birkaç ay içinde havaalanımız çalışmaya başlayacak” dedi.

“MAYIS’TA UÇUYORUZ”

3 kilometre uzunluğundaki piste bugüne kadar 146 bin ton asfalt döşendiğini, terminal binasının tamamlanmasıyla birlikte 36 bin metreküp beton kullanılmış olacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, havaalanının etrafını çevreleyecek tel örgünün toplum uzunluğunun 8.5 kilometreye ulaşacağını vurguladı. Bu yatırımın devasa ve prestij projesi olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Bu iş Eylül ayına kalır mı?” sorusuna, “Ne Eylül’ü. Mayıs’ta kesin uçuyoruz” diye cevap verdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • kesin deme 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahin izniyle de
    Cevapla
  • gorelelishak 9 yıl önce Şikayet Et
    partizanlık yapmayın zaten vergi veriyorsunuz ve bunu yapmak onun asli gorevi. ne zaman ki charter ucus fiyatina tıpkı avrupa gibi 3-5€ tasıtır sizi o zaman alkıslayın. isiniz gucunuz tayyıp oley uclu cekmek. bırakın bu ıslerı
    Cevapla
  • avrupa uçak biletleri 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupada uçak biletleri türkiyenin 2-3 katı italyadan almanyaya uçuş kişi başı 900 euro keza almanyadan hollanda arasıda buna yakın fiyatlar bırakın hızlı treni normal tren fiyatları bile aynı mesafe için türkiyenin 3-4 katı bunu yaşıyanlar bilir burda ahkam kesenler boş boş konuşur yazar madem devletin zaruri görevide neden karayalçın metroyu kaç yıl oldu bitirmemişti ssk larda kuyruk bitmiyordu hastaneler her hastayı almıyordu türkiyeye dandik ülkeler bile vize uyguluyordu partizanlığı biz chp mhp ve hdp de bariz görüyoz
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    mayısta senelik izin kullanıp memlekete uçabiliriz inşallah
    Cevapla
  • Abdulkerim 9 yıl önce Şikayet Et
    BABA adamsin baba Seni seviyom Uzun adam helal tayyip
    Cevapla
  • TAYYİP ABİ 9 yıl önce Şikayet Et
    vallahi helal olsun tayyip abimize ülkeyi geliştiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle