Arsa fiyatlarının 10 katına çıktığı ilçe

Hem havaalanı hem de kanal projesi nedeniyle, Arnavutköy ve çevresinde arsa fiyatları son iki yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi

Arsa fiyatlarının 10 katına çıktığı ilçe
Arsa fiyatlarının 10 katına çıktığı ilçe
GİRİŞ 17.03.2015 11:51 GÜNCELLEME 17.03.2015 11:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Arnavutköy'de gayrimenkul fiyatlarının tavan yaptığını belirterek, "Hem havaalanı hem de kanal projesi nedeniyle Arnavutköy ve çevresinde, arsa fiyatları son iki yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi" dedi. 

AA'nın sorularını yanıtlayan Aşa, dolardaki artışın gayrimenkul satışlarını olumsuz etkilediğini anlattı. 
 
Dolar bazında satılık olan gayrimenkullerde TL bazında ciddi bir artış görüldüğünü, bu durumun dolar bazlı fiyatların düşme beklentisi veya TL bazında makul bir fiyata çekilmesi taleplerini gündeme getirdiğini belirten Aşa, "Ayrıca yeni başlayacak ve henüz tamamlanmamış inşaatlarda dolar olarak alınan malzemelere yansıyan artışların bu projelere de yansıyacak olması ve dolayısıyla fiyatlarda artış beklentisi var. Bir diğer etken de doları olan yatırımcının daha da yükselebilir beklentisiyle gayrimenkul alımını ertelemesi" dedi. 
 
Aşa, şunları kaydetti: 
 
"Yapımı süren 3. Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projeler şehirdeki konutlara da değer katıyor. Kanal İstanbul projesinin güzergahı olarak ilk günlerde Silivri gündeme gelmiş ve bu bölgede son 4-5 yıl içinde fiyatlar en az 5 katı kadar artmıştır. Daha önceleri ortalama 5 TL/metrekare olan fiyatlar şu sıralar 50 - 60 TL/metrekare seviyelerindedir. Sonradan kanalın güzergahı olarak daha doğu kısımlar lanse edilmiş hem havaalanı hem de kanal projesi geçmesi muhtemel Arnavutköy ve çevresinde arsa fiyatları son 2 yıl içinde 10 kata kadar artış gösterdi."  

YORUMLAR 3
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Arsa fiyatının 10 katına çıktığından bahsediyor. Yani zaten arsaymış yani imara zaten açıkmış. Evet, mimarlar odası vatan hainidir. Ülke çıkarlarını siyasi ideolojisi uğruna harcamak başka nasıl açıklanabilir. Ülke Yapılmak istenen her şeye karşı çıkmanın vatan yararına olduğunu kimse yutturamaz.
    Cevapla
  • ş.,girgin 9 yıl önce Şikayet Et
    eleştiri yaparken biraz merhamet edin.siz olsanız nasıl yaparsınız. almanyadaki havaalanının büyüklüğüne amerikadaki bilmemne asma köprüsünün muhteşemliğinden.fransadaki bilmem hangi metrosundan gıpta ile bahsetmeye hakkın olmaz.hergün trafiğe giren yüzlerce aracı kaldırırsın.herkes alır birer tane at gideceği yere at arabasıyla gider.oyunu kuralına göre oynayacaksın.uçakla yolculuk yapmak iste ama havaalanı isteme.hem hepimizin altında taksi olsun iste ama yol açılmasın.kendimizle çelişkiye düşmeyelim.boğaz köprülerini kullanma sirkecide arabalı vapuru bekle karşıya öyle geç .onun için eleştirelim ama insaf sınırlarını aşmadan.
    Cevapla
  • onur 9 yıl önce Şikayet Et
    hani buralar imara açılmayacaktı ? şimdi 3. köprü güzergahının imara açılmayacağının garantisi var mı ? o kadar vatan haini ilan ettiniz mimarlar odasını, yarın burayı imara çar bunlar dedikleri için.
    Cevapla