Türkiye'nin ilk boğaz köprüsüne çılgın proje!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık’ı Cunda’ya bağlayan kara yolunun yerine köprü yapacak, 1.200 yat kapasiteli marinaya yer açacak.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsüne çılgın proje!
Türkiye'nin ilk boğaz köprüsüne çılgın proje!
GİRİŞ 20.03.2015 10:47 GÜNCELLEME 20.03.2015 10:50

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 4 milyar euroluk 62 projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Uğur, son yıllarda Türkiye’nin zengin ve köklü ailelerinin art arda yatırım yaptığı Cunda Adası’na yönelik çarpıcı projesini de anlattı.

1.200 YAT KAPASİTELİ LİMAN

Ayvalık’ı Cunda’ya bağlayan kara yolunun yerine köprü yapacaklarını, 240 metre uzunluğundaki köprünün inşasının çok yakında başlayacağını belirten Uğur, “Cunda adasına karadan gidiş yolunu kaldırıp köprülü hale getireceğiz. Burada 1200 yat kapasiteli liman da yapacağız. Cunda’dan buraya geçiş varmış ancak yol yapmak için kapatılmış. Mevcut yolun kalkmasıyla Cunda kanalı açılacak ve körfez daha temiz hale gelecek” diye konuştu.

TÜM MANASTIRLAR MALİKANE OLMUŞ

Yeni plan ve yat limanı ünlü ailelerin tepkisini çekmez mi?” sorusu yöneltildiğinde Başkan Uğur, şu yanıtı verdi:

Boyner, Koç, Sabancı hepsinin malikaneleri Ayvalık’ta bulunuyor. Hepsi Cunda’da manastırlar bulup burada kendilerine malikâneler yapmışlar. Denize ulaşım yolları bile yok. Onların da yat limanı benzeri böyle projeleri var. Ancak kıyılar Büyükşehirlerin sorumluluğunda. Biz de projemizi yapmak için kolları sıvadık.

Cunda ile anılan ünlüler arasında iş adamı Halis Komili ile Coca Cola CEO’su Muhtar Kent isimleri de öne çıkıyor. Balıkesir’de vizyon projeler için harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Uğur, bu yatırımlarla ilgili olarak şunları anlattı:

Bölgemiz çok değerli. İstanbul ve Bursa trafiğe girmeden yol üzerinde bulunuyor. 5 yıl içerisinde Çanakkale Boğaz Köprüsü de faaliyete girecek. 62 farklı projemiz var. Edincik OSB’de Enerjisa, Çolakoğlu gibi firmalar var. Buradaki iş alanlarının gelişmesiyle daha çok firma gelecek ve faaliyetler artacaktır. Gönen’deki Dericiler OSB’yi taşıyacağız, burada bulunan ünlü Gönen Kaplıcaları’na yatırım yapacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL