Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak indi

3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik pisti olan Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak indi.

GİRİŞ 22.05.2015 11:43 GÜNCELLEME 22.05.2015 14:42
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bu sabah 08.38'de iniş yaptı.

İSTANBUL'DAN ORDU-GİRESUN HAVALİMANI'NA

İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi tarafından kiralanan ve İstanbul'da yaşayan Ordulular, Giresunlular, STK'ların önde gelen isimleri ile işadamlarını getiren Türk Hava Yolları'na (THY) ait 180 kişilik uçak Atatürk Havaalanı'ndan 07.00 sıralarında kalkış yaptı. Uçak, Giresun yönünden 08.38'de Ordu-Giresun Havaalanı'na rahat bir iniş gerçekleştirdi.

POSTERLERLE SÜSLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı adeta gelin gibi süslendi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koruma görevlilerinin sıkı bir güvenlik uyguladığı havalimanının içi ve dışı ilk Cumhurbaşkanı Atatürk, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleriyle süslendi.

50 YILLIK HAYALDİ, GERÇEK OLDU

Aynı yılın 22 Temmuz 2011 tarihinde Ordu-Giresun Havaalanı’nın temeli atıldı. Ordu ve Giresunlular, adeta 3.5 yıldır havaalanı ile yatıp kalkıyor. Söz verildiği 1964 yılından bugüne kadar aradan geçen 50 yılda 8 Cumhurbaşkanı, 25 Başbakan, 41 Ulaştırma, 34 Bayındırlık Bakanı eskiten Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu sayesinde hizmete giriyor.

YORUMLAR 47
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mize her sey yakisir. Allah cc Basimizdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • VALİ MUSTAFA MALAY UNUTULMASIN 8 yıl önce Şikayet Et
    1996 da ilk temeli valimiz atmıştı.gurbetçi ordululardan destek ve para toplamıştı.28 şubatçılar onu tasviye etti.idris naim şahin,hilmi güler de epey uğraştı.sebep olanlardan milletini hakkını yemeyenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
  • R.KAYA 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar konuşur AK PARTİ yapar...HELAL OLSUN!
    Cevapla
  • AK SEVDALISI 8 yıl önce Şikayet Et
    rabbim sana uzun omur ve uzun liderlik nasip etsin rabbim basimizdan eksik etmesin hayirli ugurlu olsun
    Cevapla
  • hamza a. 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanya başkentinin yani berlinin Havaalani 15 senedir bitiremediler Yolsuzluktam dolayi.Halktan zorunlu para kesmeyi dusunuyorlar.Sizlete birsey hatirlatiyormu??
    Cevapla
  • Gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen Katiliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle