Kadir Topbaş müjdeyi verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattının bir yıl içinde biteceğini açıkladı.

Kadir Topbaş müjdeyi verdi
Kadir Topbaş müjdeyi verdi
GİRİŞ 27.05.2015 21:51 GÜNCELLEME 27.05.2015 21:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Topbaş, metro hattı inşaatında incelemelerde bulunarak, ilk ray kaynağını yaptı.

Metro hattıyla ilgili basına bilgi veren Topbaş, bugün bir tarihe tanıklık ettiklerini belirtti. İstanbul'da ulaşım sistemlerinde metro ağırlıklı süreci başlattıklarını ifade eden Topbaş, geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini vurguladı. Topbaş, bir şehrin medeniyet ölçüsünün şehirde yaşayan insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlı olduğuna dikkati çekerek, ne kadar insan toplu taşıma aracını kullanabiliyorsa o şehrin o kadar medeni olduğunu kaydetti.
 
Geçmişte ihmal edilen metro başta olmak üzere ulaşım sistemlerini hızlı şekilde belediye kaynaklarının büyük bölümünü ayırmak suretiyle yerine getirmeyi çalıştıklarını dile getiren Topbaş, "Her yerde metro, her yere metro" sloganıyla bu çalışmalara başladıklarını anlattı. Şu anda Ümraniye'de 9 istasyonun olduğunu belirten Topbaş, tek bir hatla değil, birbirleriyle entegre olan sistem oluşturduklarını aktardı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş şöyle konuştu;
 
"Bugün burada Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattının önemli bir noktası olan Yamanevler İstasyonu'nda birlikteyiz. Bu arada ray kaynağına giriyoruz. Ne demek, kaba inşaatı bitmiş, zemin hazırlanmış ve artık raylar kaynamaya başlayacak. Elektronik mekanik sisteme doğru gidecek. İnşallah bu hat 1 yıl içerisinde kullanılır hale gelecek. 700 bin insan bu yolu tercih edecekler arasında hesapladık. Bu hattı 2019'a kadar Taşdelen'e uzatacağız. Bu hat üzerinden Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen'e ve Sancaktepe, Yenidoğan'a gidebilme imkanının hepsini düşündük. Bu sistem içerisinde bunlar var. Başbakanımızın da açıkladığı 3 katlı tünelin de çıkışı Ümraniye'de olacak. Buraya 12-13 dakikada araçlar gelebilecek."
 
Dünyada en hızlı gelişen sistemin metro hattı olduğundan bahseden Topbaş, sürücüsü ve makinisti olmadan da sistemin kendi kendine çalışabildiğini söyledi. Topbaş, "Bu ileri bir teknoloji. Dünyada sadece birkaç kentte bu yapılmaktadır. Bunlardan biri de İstanbul'dur. Dünyada model alınacak bir sistem olduğunu söylemek isterim" diye konuştu.
 
"2016'DA ULAŞIM SÜRESİ 24 DAKİKAYA İNİYOR"
 
Kadir Topbaş, 2012'de açılan Kadıköy-Kartal Metrosu'ndan sonra Anadoluyakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu ile Üsküdar-Sancaktepe'nin 24 dakikaya ineceğini belirterek, şu bilgileri verdi:
 
"Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek. Depo sahasının inşası da bu iş kapsamında yapılacak. Hat,Marmaray'ın Üsküdar İstasyonu ile entegre olarak başlayacak ve Alemdağ Caddesi ile Şile Yolu Kavşağı yakınlarında son bulacak.
 
Söz konusu metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonları yer alacak. Çekmeköy-Sancaktepe'den yolculuk süreleri, Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68, Olimpiyat Stadı 78 dakika olacak."

YORUMLAR 1
  • barışş 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar konuşur çamur atar ama Ak parti herkes için yapar. Allah Razı Olsun Yapanlardan..
    Cevapla