Topbaş’tan Sarıyer’e metro müjdesi

Topbaş, Sarıyerlilere metro müjdesi vererek, “Beşiktaş’tan sahil boyunca Sarıyer’e metro getireceğiz” dedi.

Topbaş’tan Sarıyer’e metro müjdesi
Topbaş’tan Sarıyer’e metro müjdesi
GİRİŞ 28.05.2015 19:17 GÜNCELLEME 28.05.2015 19:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Boğazı’nda 160 yıllık tecrübesi ile yolcularına hizmet veren şehir Hatları Vapurlarının 3 yeni üyesi, Şehir Hatları Sarıyer İskelesi’nde düzenlenen tören ile hizmete alındı. Türk mühendisleri tarafından yapılan ve Durusu, Göksu ile Küçüksu isimleri verilen vapurların hizmete alım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Topbaş, bol bol fotoğraf çektirdi.

“YOLCU GEMİLERİNDE KENDİ MÜHENDİSLERİMİZ HERŞEYİ DÜŞÜNDÜ”

Törende yaptığı konuşmayla gemiler hakkında bilgi veren Başkan Topbaş, “Kendi mühendislerimizin tasarladığı, tersanelerimizde yapılan 3 tane gemimiz var. 700 kişilik gemiler. İçinde her türlü imkan var. Engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanacağı gemiler. Hayvanseverler için hayvanının seyahat edeceği bölüm bile var. Onu bile düşündük. Çok ileri bir teknoloji olduğu için ve kafadan yanaştığı için ve manevra kabiliyeti olduğu için zaman ve yakıt kaybı önlenecek. Lodosta da rahatlıkla seyir edebilecek. Bunu yapmak gerekiyordu ve yapmak bize düştü” dedi.

“ARTIK SARIYER’DE YATIYA KALMANIZA GEREK YOK”

“Eskiden Sarıyer’e gezmeye gelen vatandaşlarımıza burada yatıya kalıyor tekrar geri gidemiyordu” diyen Topbaş, “İstanbul için çok önemli olan ulaşımda önemli görev yapacak olan 3 gemiyi devreye sokarak adeta tarihe tanıklık ediyor bir iz bırakıyoruz. Sarıyer’e geldiğiniz zaman yatıya kalmanız gerekirdi, geriye dönemezdiniz. Gelir 1 saat kalır geri dönerdiniz. Gelişen bir Türkiye gelişen bir İstanbul var” diye konuştu.

“SAHİLDEKİ ATIK SULARI BİZ TEMİZLEDİK”

Topbaş, “Biz göreve geldiğimizden itibaren İstanbul’dan altyapıdan ulaşıma birçok hizmet verdik. Sizler bunları İstanbullular olarak yaşıyorsunuz. Bir sahil ilçesi olan Sarıyer’imiz. Çocukluğumda gençliğimde çokça girdiğim sahillerdi. Maalesef yıllardan beri bize kadar 30 km boğaz hattının bütün yerleşimlerin yapılan lokantaların yalıların atık suları fosseptik kapaklar kaldırılıyor poyraz çıktığı zaman ve boğaza dökülüyordu. Bir üst yalının akıntısında bir alt yalıdakiler denize giriyordu. Böyle bir İstanbul’du. Biz göreve geldiğimiz yıllarda hemen bir proje yaptık boru itme metoduyla, derinden trafiği aksatmadan bütün bu sahilin atık sularını aldık. Baltalimanına arıtma tesisine gidiyor. Yıllarca bu pislik içerisinde insanlar yaşadı ve farkında bile olmadılar. İtiraz eden bile olmadı” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ’TAN SAHİL BOYUNCA SARIYER’E METRO GETİRECEĞİZ”

Atık suları kontrol altına alarak ulaşım ile ilgili ciddi projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Topbaş, Sarıyerlilere metro müjdesi verdi. Topbaş, “İnşallah Sarıyer’e Beşiktaş üzerinden sahil boyunca bir metro getireceğiz. Hacıosman’a gelen bir metro var. Hürriyet mahallesine kadar geliyor. Bu metroyu sahile kadar indirmeyi planlıyoruz. Denizi doğru kullanmak gerekir. Deniz ulaşımını da bu konuda çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 6
  • Tarabyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    başkanım Hacıosmana giden metroyu sahile indirseniz çok seviniriz yapmassanızda seviyoruz sizi
    Cevapla
  • Malatya44 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • 60 TOKATLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım ŞU ESENYURDA BİR EL ATSANIZ ÇOK SIKINTI ÇEKİYOR ULAŞIM KONUSUNDA VATANDAŞLAR
    Cevapla
  • nurettin demir 8 yıl önce Şikayet Et
    avcılardan kazlıçeşme marmaraya otobüs istiyorum. metrobüsün viyadükle kazlıçeşmeye bağlanmasını istiyorum. teşekkür ederim.
    Cevapla
  • izmit li 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle