3. Köprü'nün yolları mahkeme tarafından kesildi

Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda 8. İdare Mahkemesi, 3. Köprü'nün bağlantı yollarının yapımını durdurdu.

3. Köprü'nün yolları mahkeme tarafından kesildi
3. Köprü'nün yolları mahkeme tarafından kesildi
GİRİŞ 11.06.2015 01:33 GÜNCELLEME 11.06.2015 02:18
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

3.Köprü’nün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumeli Feneri’ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada, mahkeme Kuzey Marmara Otoyolu’nun bu bölgeye ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013’te onaylanan 1/5000’lik plan tadilatını hukuka aykırı buldu.

EKOLOJİNİN OLUMSUZ ETKİLENMESİ

Birgün gazetesinin haberine göre, mahkeme, plan tadilatında Çevre Düzeni Planı’nın ihlal edildiği, ekolojinin olumsuz etkileneceği ve bakanlıkça yapılan planın Boğaziçi Kanunu’na göre hukuka aykırı olduğu tespitlerinde bulundu.

Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay plan tadilatının kapsadığı Beykoz ve Rumeli Feneri geri görünüm ve etkilenme bölgesindeki yol geçişine ilişkin inşaat çalışmalarının iptal kararıyla birlikte durdurulması gerektiğini belirtti.

MAHKEMENİN İPTAL GEREKÇELERİ

Boğaz geçiş ve güzergâhları üst ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda gösterilmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 1/25.000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu Nazım İmar Planı imar mevzuatındaki plan tanımlarıyla uyumsuz. Sadece Boğaz Geçişi ve çevre yollarının gösterildiği güzergah şeması niteliğindeki planda arazi kullanım kararları yer almamış.

Bağlantı yolunun güzergahı, doğal kaynakları ve ekolojik rezervleri olumsuz etkileyecek.

Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesi olan bu alanda 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu hükümlerinin uygulanması gerekiyor. Bu kanuna bağlı olarak planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde. Ancak planın Bakanlıkça yapılması yetki yönünden hukuka aykırılık oluşturuyor.

YORUMLAR 127
  • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 8 yıl önce Şikayet Et
    Geziciler ne istiyordu, Boğaz Köprüsüne,hava alanına,kanal projesi,tüp geçide ve daha bir çok yatırıma engel olmak istiyordu.Sırası ile tek tek geliyorlar neden ? Çünkü iktidar elden gitti ve eski kafa yeniden hortlamaya başladı.Bu millet kendi eli ile geleceğinin önünü tıkamıştır.
    Cevapla
  • münevver 8 yıl önce Şikayet Et
    bu mimarlar odası bogazda yükselen aydın doğanın gökdelenlerini görmezden gelip 1 milyar dolar getiri sağlıyorda,ülke menfaatine işlerde ekolojik dengeyi düşünüyür.
    Cevapla
  • Yankı 8 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy.Mimarlar odası sizde aldığınız bu kararla Milletin Ekolojik dengesini bozuyorsunuz Milletin Ekolojik Tokatı yakında ensenizde Patlayacak.
    Cevapla
  • Kadir Arık 8 yıl önce Şikayet Et
    bide utanmadan trafik sorunundan şikayet ederler. gidermek için köprü tüp geçit yapmaya kalkarsin ondan sonra iki gerici hakim ağaç bahanesine projeleri durdururlar.
    Cevapla
  • selahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin isigücü ülkeyi yipratmak baska isleri yok bunlar vatana ihanetten yargilanmalilar
    Cevapla
  • ibrahim halil bilgin 8 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun bu kararı verene. bunlar Türkiy enin gelişmesini istemiyenlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle