Ataköy sahilinde mühür savaşları!

Mahkeme Sea Pearl’e mühür işlemini 48 saatte durdurdu; Bakırköy Belediyesi kırılan mührü yenileyip suç duyurusunda bulundu.

Ataköy sahilinde mühür savaşları!
Ataköy sahilinde mühür savaşları!
GİRİŞ 28.06.2015 13:58 GÜNCELLEME 28.06.2015 13:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BAKIRKÖY Belediyesi’nin Ataköy sahilinde 23 Haziran günü mühürlediği, Kuzu İnşaat'a ait Sea Pearl Ataköy projesinde mahkeme 48 saatte, jet hızıyla yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kuzu İnşaat, karardan hareketle mührü kırıp inşaata yeniden başladı. Mahkemenin 30 gün içinde savunmasını istediği Bakırköy Belediyesi de izinsiz kırılan mührü tutanakla yenileyerek inşaatı bir kez daha durdurdu. Belediyenin Kuzu İnşaat hakkında “mühür fekki” suçlamasıyla savcılığa başvuracağı bildirildi.

BELEDİYE “KAMU YARARINA” MÜHÜRLEDİ

Bakırköy Belediyesi, Ataköy sahilinde inşası süren Sea Pearl Ataköy’ü 23 Haziran 2015’te “kamu yararına ve tedbiren” mühürledi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hafta içi düzenlediği basın toplantısında, mühürledikleri Sea Pearl Ataköy projesinin reklam ve pazarlamasında Anayasa gereği kamuya açık olması gereken 50 metrelik sahil bandının görünmediğini, halka açık şeridin sanki proje dahilindeki inşaatların bahçesiymiş algısı verildiğini belirterek, kamu kullanımına açık tutulması için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Kuzu Toplu İnşaat A.Ş. adına Özen Kuzu imzasıyla yapılan açıklamada "Bakırköy Belediye Başkanlığı’nın  23.06.2015 tarihinde hiçbir yargı kararına dayanmaksızın mühürleme işlemi gerçekleştirdiği” öne sürülerek yargı yoluna başvurulacağı bildirildi.

48 SAATTE DURDURMA KARARI

Kuzu İnşaat’ın sahiplerinden Gökçen Kuzu, Bakırköy Belediye Başkanlığı aleyhine mühürleme işleminin durdurulması ve iptali istemiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme 48 saatlik bir sürede dosyayı inceleyip, işlemle ilgili yürütmenin durdurulması kararı aldı. Kararda “Dava konusu işlemin davacı açısından telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracağı sonucuna varıldığından, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına” denildi. Kuzu İnşaat kararı gerekçe göstererek belediyenin mührünü kırdı ve inşaata yeniden başladı.

YENİDEN MÜHÜRLENDİ; SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Bakırköy Belediyesi yetkilileri hafta sonu sahilde kamyonların çalıştığı ve inşaatın yeniden başladığı ihbarı üzerine bölgeye zabıta ve teknik ekibi gönderdi. Cumartesi günü saat 18.30’da tutulan tutanağa göre Kuzu İnşaat yetkilileri İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 25 Haziran 2015 tarihli yürütmeyi durdurma kararını göstererek, inşaata başladıklarını bildirdiler ve kararı tebliğ ettiler. Belediye yetkilileri davacı idareye 30 günlük savunma süresi verilen kararla beraber mührün kırıldığını (mühür fekki) tutanak altına alarak inşaatı yeniden mühürledi. Belediyenin “mühür fekki” suçlamasıyla şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. Bakırköy Belediyesi önceden mühürlediği tarihi Baruthane’nin yer aldığı parseldeki Ataköy Blumar projesindeki mührü de mahkeme kararına rağmen yenilemişti.

YORUMLAR 4
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş sevindim.reklamlarında araba jet yat gösterip biz bunları yapmayi hayal etmedik diyerek, beton dokmeyi marifetmis gibi anlatiliyorlar. Ama haklilar siz kimmm araba yapmak kim. Kapisini üretemessiniz. Hayali bile sizler için fazla.
    Cevapla
  • mha 8 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyen icin... belediye muhurleme işlemi için mahkeme kararı gerekmez. ayrica mühür yine tutanak ile kaldırılır. mühür fekki suç teşkil eder
    Cevapla
  • kabuzer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere o gün yorumda yazmıştım. Mahkeme kararı ile mühürlendiği şeklinde idi. Şimdi ise mahkeme kararı olmadığı, Belediyenin kendiliğinden bu işi yaptığı anlaşılıyor.
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    adalete bak hizaya gel
    Cevapla