Gebze-İzmir Otoyolu projesinde rekor operasyon

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, 2 bin 600 tonluk stadyum büyüklüğündeki en büyük parçası, yarın yerleştirilecek.

Gebze-İzmir Otoyolu projesinde rekor operasyon
Gebze-İzmir Otoyolu projesinde rekor operasyon
GİRİŞ 04.07.2015 14:31 GÜNCELLEME 04.07.2015 14:36
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü'nün, 2 bin 600 tonluk stadyum büyüklüğündeki en büyük parçası, yarın rekor bir operasyon ile yerleştirilecek.

1123 metre ve 22 bin 500 ton ağırlıkla dünya rekorunu kırarak sürme yöntemiyle oluşturulan viyadüğün tamamı, Türk işçiliğiyle gerçekleştirildi.

GÜNEY AYAĞI OTOYOLA BAĞLANIYOR

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'nin en büyük ulaşım yatırımlarından Gebze-İzmir Otoyolu Projesi'nin önemli unsurlarından Güney Yaklaşım Viyadüğü, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ayağını otoyola bağlıyor. Proje tamamlandığında viyadüğü kullanarak köprüden geçen araçlar, 60 metre yükseklikten 13 metreye inerek otoyola bağlanacak.

57 METRE YÜKSEKLİĞE GETİRİLECEK

Viyadüğün 2 bin 600 ton ağırlık, 124 metre boy ve 36 metre genişliğe sahip olan yaklaşık bir stadyum büyüklüğündeki en ağır tabliyesi, yarın özel bir operasyonla yerleştirilecek. "Ağır kaldırma" yöntemiyle kaldırılmaya başlanan tabliye, yarın 57 metre yüksekliğe getirilecek ve yapım tamamlanacak.

Türkiye'nin en büyük ağır kaldırma operasyonu unvanına sahip olan bu uygulamayla, aynı zamanda yeni bir rekora da imza atılacak.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK PROJE

1123 metre ve 22 bin 500 ton ağırlıkla dünya rekorunu kırarak sürme yöntemiyle oluşturulan viyadüğün, 2 bin 600 ton ağırlığındaki son tabliyesinin 57 metreye kaldırılmasıyla da Türkiye rekoruna imza atılmış olacak.

Geçen Mayıs ayı başında 2 bin 350 ton ağırlığa sahip ilk açıklığın kaldırılmasıyla da rekor kırılmıştı. Tamamıyla Türk işçiliğinin eseri olan Güney Yaklaşım Viyadüğü, boyutu ve yapım tekniği gibi özellikleriyle dünya yapı teknolojileri literatüründe Türkiye'nin gurur duyduğu bir proje olarak yer alacak.

İstanbul-İzmir arası ulaşım, 3,5 saate inecek

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi, İstanbul-İzmir arasında kara yolu ulaşımını 3,5 saate düşürecek. İzmit Körfez Geçişi Köprüsü hizmete girdiğinde 1-1,5 saatlik ulaşım süresi 6 dakikaya inecek.

YORUMLAR 29
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    35 $ nedir ya.. dalgamı geçiyosunuz.. sonrada hizmetmi ettik diyeceksiniz.?
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    daha duzenleme yapiliyor beyfendi. camur atma istersen
    Cevapla
  • Ökkeş 8 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler daha yokun başındayız 2023 için daha çok çalışmalıyız emeği geçen herkesi tebrik ederim
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkeye ateşe verenler ve destekçisi burdan geçerse Allah belasını versin.
    Cevapla
  • harunn 8 yıl önce Şikayet Et
    baliklar bilmese bile insan olanlar viliyor
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    korfezi dolasip yakilacak yakit hava kirliligini baz alirsak bence mantikli
    Cevapla
  • yeni osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    hay maşallah barekellah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle