Körfez otoyolu emlakçılara yaradı

İzmir- İstanbul Otoyolu çalışmaları tüm hızıyla sürerken, İzmir emlak piyasası da İstanbullu yatırımcıları beklemeye başladı.

Körfez otoyolu emlakçılara yaradı
Körfez otoyolu emlakçılara yaradı
GİRİŞ 08.02.2016 15:59 GÜNCELLEME 08.02.2016 17:18

İstanbul-İzmir arasındaki ulaşım süresini 3.5 saate düşürecek İzmir- İstanbul Otoyolu çalışmaları tüm hızıyla sürerken, İzmir emlak piyasası da İstanbullu yatırımcıları beklemeye başladı. İnşaat sektörü temsilcileri projenin tamamlanmasının ardından İzmir'deki emlak piyasasının canlanacağını ifade etti. İzmir genelinde emlak fiyatlarının artacağını ifade eden sektör temsilcileri, kentte en çok otoban bağlantısının girişi olan Bornova ile Altındağ ve Çamdibi bölgesinin değer kazanacağını söyledi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak: İstanbul doldu taşıyor, şimdi gidebileceği tek tek yer İzmir'dir... İzmir'in başına gelebilecek en güzel iştir İstanbul-İzmir otoyol bağlantısı. Gelecek 10-15 yıllık süreçte İzmir, Türkiye'nin ikinci büyük şehri olacak. Çeşme ise Bodrum'dan daha gelişmiş olacak.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır: Ankara-İzmir hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla İzmir hem İstanbul ile hem de Anadolu ile kucaklaşmış olacak. Hem Anadolu'dan hem de İstanbul'dan çok sayıda yatırımcı İzmir'de emlak sahibi olabilmek için arayışa girecek. Fakat şunu belirtmeliyim ki; bu yatırımların İzmir'e olumlu yansıması için bir an evvel İzmir olarak master planlarımızı yapmamız gerekiyor. Mevcut planlar yeterli değil.

Aydemir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aydemir: Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın büyük desteği ile yapılan otoyol İzmir'in, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirecek. Bunu bilen İstanbullular da bu yüzden buraya ilgisi artacaktır. Emlak piyasasını yüzde yüz canlandıracaktır.

Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk: İzmir-İstanbul Otoyol Projesi ilk açıklandığı 2011 yılından bu yana özellikle Urla ve Çeşme gibi Yarımada'da bulunan araziler 5 kata kadar değerlendi. Bu çok büyük bir oran. Bunu bizzat Çeşme'de kendimize ev yapmak için aldığımız araziden biliyoruz. Bu kadar değer kazanacağını biz bile tahmin etmiyorduk. Proje'nin 2018 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Artık fiyat artış sırası kent merkezine geldi.

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı: Otoyol İzmir için çok önemli bir proje. Ancak İzmir'in güzergahı belli. Spekülasyonlara o yüzden çok açık değil. Otoyol Projesi İzmir piyasasını iki katına çıkaracak bir proje. Fakat Yeni Bornova olarak adlandırdığımız bölge çok daha fazla değer kazanacak. Özellikle Bayraklı'nın yeni kent merkezi olmasıyla da birlikte Yeni Bornova kentin çekim merkezi haline gelecek.

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: İzmir tatil yapmak isteyen İstanbulluların çekim merkezi haline gelecek. Bu insanlar ayrıca ulaşımın kolaylaşması ile birlikte İzmir'den konut sahip olmak da isteyecekler. Bu anlamda kentin şu bölgesi mi, bu bölgesi mi daha çok değer kazanır diyemeyiz ancak ben Narlıdere'nin yarımadanın hemen girişi olmasından kaynaklı çok daha avantajı bulunduğunu düşünüyorum.

SEVKON İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sevil: Otoyolun bitmesi ile İzmir'in cazibesi iki katına çıkacak. Daha şimdiden bir çok projelerimizde İstanbulluları görmek mümkün.

Kuryap İnşat Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez:Tamamen doğru bir düşence, otoyolun tamamen bitmesinin ardından, özellikle Çeşme ve Seferihisar olumlu şekilde etkilenir. Bölgeye büyük canlılık getirir.

İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu: Olumlu etkileyeceği kesin. Arsa fiyatlarında yüzde 20 - 25'lik bir artış olması bekleniyor. Bu da konut fiyatlarına yansıyacak. Ancak şu anda gayrimenkul satışlarında bir durgunluk var. Bu kriz aşıldığı takdirde, İzmir bu işten karlı çıkacaktır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL