TOKİ'den 129 yerel proje

TOKİ, Türkiye'nin farklı bölgelerinde 129 Kentsel Dönüşüm projesi yürütüyor.

TOKİ'den 129 yerel proje
TOKİ'den 129 yerel proje
GİRİŞ 14.02.2016 16:14 GÜNCELLEME 14.02.2016 16:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye'nin farklı bölgelerinde yerel yönetimlerle işbirliği içinde 129 Kentsel Dönüşüm projesi yürütüyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun, Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer aldığını söyledi.

'Kentsel dönüşüm payı yüzde 40'a yükseliyor'

Tespit edilen 38 bin riskli yapının, içinde yaşayanların can ve mal güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra şehirlerin sağlıklı gelişimini ve sürdürülebilirliğini engellediğini de vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Bu temel sorunun çözümüne dönük Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hareketini yürüten TOKİ, 54 şehirde yapı ömrünü tamamlamış binaları, çarpık kentleşme ve gecekondulaşma sorunu yaşayan, depremsellik açısından büyük risk taşıyan alanları yeniliyor. TOKİ'nin konut üretimlerinin yüzde 15'ini oluşturan kentsel dönüşüm çalışmalarının payı, 129 projeyle yüzde 40'a yükseliyor" dedi.
 
Turan, TOKİ'nin kentsel dönüşüme sadece fiziksel bir iyileştirme, "sağlam bina yapmak" şeklinde bakmadığını, sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümü, bütünleşik temel unsurlar olarak ele aldıklarını belirtti.

'Dönüşüm şehre değer katmalı'

İnsanların sosyal hayata katılmalarının, toplumsal huzur ve dayanışma açısından önemli olduğu bilinciyle çalıştıklarına değinen Turan, yenilenen alanların, sürdürülebilir sosyal ve kültürel çevrelere dönüşmekte olduğunu belirtti.

TOKİ Başkanı Turan, "Sadece binalar yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmiyoruz. Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentileri düşünerek yerleşimleri yeniliyoruz" ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşümle, bölgelerin yaşam kalitesinin yükseltilmesini önemsediklerini belirten Turan, "Dönüşüm şehirlere yük getirmemeli aksine şehre değer katan projeler olmalı. Kentsel dönüşüm kapsamında 55 milyon metrekare alanda projelendirilen yaklaşık 240 bin konut ile 1 milyon vatandaşımız güvenli yapılara kavuşuyor" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Tokiden aldığı dairede komşusu PKKlı olan tanıdığım , toki satarken seçim yapıp PKKlılara faydalı olmamalı diyor !
    Cevapla