Devlet Bahçeli Köprüsü hakkındaki şok iddia!

Adana'da bazı oda başkanları, temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün, onaylı uygulama projesi bulunmadığını iddia etti.

Devlet Bahçeli Köprüsü hakkındaki şok iddia!
Devlet Bahçeli Köprüsü hakkındaki şok iddia!
GİRİŞ 04.04.2016 15:18 GÜNCELLEME 04.04.2016 15:22
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Adana'da bazı oda başkanları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün, onaylı uygulama projesi bulunmadığını iddia etti.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Halil Çağdaş Kaya, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda, kentsel yaşamın geleceğini etkileyeceği içinköprü ile ilgili bazı konularda açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi.

RAPOR HAZIRLANMADI

Köprü hakkında odalarından görüş alınmadığını, bu tür yapıların itibar projesi olarak değil, kentin ihtiyaçları esasında planlanması gerektiğini ifade eden Kaya, köprüye verilen ismi de eleştirdi.

Kaya, köprünün şimdiki ve gelecekteki rolü, trafik sayımı da dahil topoğrafya, depremsellik, jeolojik özellikler, istimlak, çevre koşulları açısından mühendislik çalışması sonucu değerlendirilmiş olması gerektiğini belirterek, böyle bir raporun hazırlanıp hazırlanmadığını sordu.

Köprüdeki hafif raylı sistemin güzergahının da bilinmediğini öne süren Kaya, "Mevcut raylı sistem ve diğer ulaşım ağlarıyla entegrasyonu nasıl yapılacaktır? Bunların çalışması yapılmış mıdır? Planlanan söz konusu geçişin ulaşım master planının bir gereği ve parçası olması gerekmektedir. Meslek odalarımızın her vesileyle gündeme getirdiği ulaşım master planının hazırlanması konusu, Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme alınıp çalışmaları başlatılmış mıdır?" dedi.

Kaya, bir gazetecinin "Devlet Bahçeli Köprüsü kaçak bir köprü mü?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Köprü, projesiyle birlikte ihale edilmiştir. Köprü, konsept ve yaklaşımı barındıran avan, yani ön projeyle ihaleye çıkarılmış. Yapının inşa edilebilmesi için gerekli tüm bilgileri içeren kesinleştirilmiş onaylı uygulama projesi yok. Yüklenici firma ona göre uygulama projesini kendisi hazırlayacak. İhaleyi alan firma projesini de yapmayı taahhüt ediyor ama daha projesi tamamlanmamış. Tamamlandıktan sonra ilgili idare onayladıktan sonra ancak inşaata başlanabilir."

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün de proje üzerinde çok fazla durulmamasını önererek, "Belki de bir projeleri vardır, biz bilmiyoruz. Burada köprülerin kent için ulaşım için ne kadar önemli olduğunu, kenti nasıl değiştirebileceklerini anlatmak istedik. Bu çalışmaların ortak çalışma düzeyine nasıl gelebileceğine dair şikayetimizi dile getirdik. Köprünün teknik yönden eksik olması, olabilmesi, mevzuata uygun olup olmaması konusunda endişelerimiz var. Bu köprünün yalnızca bir siyasi görüş partinin malı olarak değil, toplumun malı olması temennimizdir." diye konuştu.

TARIM ARAZİLERİ VAR

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir de köprünün yapıldığı güzergahta Çukurova Üniversitesinin verimli tarım arazileri bulunduğunu belirterek, bu alanların daralacağı endişesini taşıdığını dile getirdi.

Toplantıya Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Yakup Tatlı, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Tatar, Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şehmus Alparslan ile odaların yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri üzerine yaptırılacak köprünün temeli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı 30 Mart'taki törende atılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • murat72 7 yıl önce Şikayet Et
    bence odaların kökleri kazılmalı.bilimsel gerceğe dayalı olmayan tamamen rantın ötesine gecemeyen bi avuç kaprisli bencil , egolarını tatmin etmeye çalışan zavallı insanlar toplulugudur.bu odalar ne vatana ne millete ne de üyelerine bi faydası var.ACİL OLARAK TÜM ODALAR KAPATILMALI.
    Cevapla
  • Alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan bide kendi ismini koymus bagri insan cumhurbaskani ismini koyar Recep reis diye
    Cevapla
  • vdttas@gmail.com 7 yıl önce Şikayet Et
    bu mimarlar odası elktrik odası makina mühendisler odası bunlar bu ülkenin odaları mı yoksa başka ülkenin mi ? siz ne iş yaparasınız ya ????bu oda denilen oluşumlar idelojik !!acilen bunlar lav edlmeli !acilen !!!!!!!!!devletin parası vatadaşın parası boşa gidiyor ellerinizde kı gibi diplomaları var !!başka oluşuma gerek yok !!!!!
    Cevapla
  • konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    iyiki bir köprü yaptınız yani öğünürsünüz eeeeee bunca yıldır ak partinin yaptığı o muhteşem yatırımları niye görmeyipde köprüyü görüyorsunuz tabi canım tabi ak parti sizin gözünüzde hırsızdı ya ulan hırsız olsa onca yatırım nasıl yapılabilirdiki a akılsız herifler
    Cevapla
  • tufan tyyr 7 yıl önce Şikayet Et
    adana perişan durumda adam köprü yapıyor.pes doğrusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle