Balıkesir'e mega projeler geliyor!

Balıkesir Bandırma’da yapılması planlanan liman ve organize sanayi projeleri bölge için ‘asrın projesi’ niteliği taşıyacak.

Balıkesir'e mega projeler geliyor!
Balıkesir'e mega projeler geliyor!
GİRİŞ 12.04.2016 12:18 GÜNCELLEME 12.04.2016 14:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptıkları çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Balıkesir'de hayal edip yaptıkları projelerin şimdi meyvesini vermeye başladığını vurgulayan Başkan Uğur, Bandırma'ya yapılması planlanan liman ve organize sanayi projesi gerçekleştiğinde bölgenin "asrın projesi" niteliği taşıyacağını, buradan elde edilecek 15-20 milyar dolarlık yatırım ile ülke ekonomisindeki cari açığın da ciddi oranda karşılanacağının altını çizdi.

9 İLÇEDE ARITMA SUYU PROJESİ TAMAMLANDI

Başkan Uğur, ayrıca Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın tamamlandığında Çamlık Projesiyle ilgili çalışmaların başlayacağını, 2018 yılında Çay Deresi'nden Çamlık'a teleferik ile çıkılacağını bildirdi. 9 ilçede arıtma suyu tesisi projelerinin tamamlandığını, nisan-mayıs aylarında hepsinin temelinin atılacağını belirten Uğur, "Marmara Adası atık suyu 14 Nisan'da yer tesliminden sonra temelini atacağız. Havran (yer teslimi oldu sözleşme aşamasında), Balya, Bigadiç, Gönen, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk, Kepsut, bunların atık su arıtma tesisi projeleri hazır, finansmanı hazır, ihaleye çıkıyoruz. Bunların toplam maliyeti 142 milyon 622 bin lira" diye konuştu.

HAVAALANI MÜJDESİ

Bu arada, Başkan Uğur Balıkesir merkeze yapılacak yeni havaalanı ile ilgili de çalışmaların sona doğru hızla ilerlediğini bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan aldığı bilgiyi aktaran Başkan Uğur, Bakanlığın yatırım programında yer alan Balıkesir Havaalanı'nın 480 dönümlük alanda bağımsız, modern bir havaalanı olacağını kaydetti. Uzun zamandan beri üzerinde ısrarla durduğu Ayvalık ilçesindeki Cunda Köprüsü'nün bugün ihaleye çıkacağını belirten Başkan Uğur, 10 gün olan ihale iş süreli köprünün 2016 yılı içerisinde 120 metre kanal açılıp tamamlanacağını söyledi. Başkan Uğur, ekim ayında Çay Deresi'nin 1. etap çalışmasını tamamlayıp 2. etap çalışmasına geçileceğini de ifade etti.

YORUMLAR 1
  • 571 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bu ülkede güzel işler yapılıyor
    Cevapla