Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirildi

Beykoz Belediyesi, Erdoğan'ın AB standartlarında kapalı pazar yeri talimatı doğrultusunda, ilk kapalı pazar yerini hizmete açtı

Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirildi
Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirildi
GİRİŞ 03.05.2016 22:21 GÜNCELLEME 03.05.2016 22:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "AB standartlarında kapalı pazar yerleri kuracağız, vatandaşlarımız pazar ihtiyaçlarını modern ve konforlu ortamlarda alacak" talimatı doğrultusunda Beykoz Belediyesi ilk kapalı pazar yerini hizmete açtı.

Göksu Pazar Yeri'nin açılışında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sadece bir gün hizmet verecek ve bin 700 metrekare alan üzerinde yer alan pazar yerinde çocuk parkı, otopark ve dinlenme alanları bulunduğunu söyledi.



Pazarda ileride organik ürünlerin de satılacağını vurgulayan Çelikbilek, şöyle konuştu:
"Beykozlu olup da pazardan alışveriş yapmayan kimse olmaz. Burası da ilk defa yaptığımız kapalı pazarımız. Yaz kış demeden esnafımız ürünleri satma şansına, pazara gelen vatandaşımız da alma şansına sahip olacaklar. Pazar yerlerinin sayısını da çoğaltığımız zaman Beykoz'da pazar daha zevkli hale gelecek. Yağmurda karda kışta alışveriş yapmak, hem satan için hem de alan için zorluktu. Şimdi bunlar olmayacak. Genelde, AVM'ler ve büyük satış yerleri bizim halkımız çok fazla talep etmiyor. Pazar gerçekten bizim halkımızın itibar ettiği yerlerdir. Beykoz halkı ile vatandaşların da sanki bir akrabalıkları oluşuyor. 'Kendilerine eksik ürün satar' diye akıllarına bile gelmez."

Çelikbilek, pazarlarda artık poşet yerine kese kağıdı kullanmalarını istediklerini vurgulayarak, kese kağıdı dağıtım yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Çelikbilek, poşetin tabiata verdiği zararları anlatarak, poşetler kaldırıldığında bölgeye en büyük iyiliğin yapılacağını ifade etti.

Gelecek hafta başka bir açılış yapacaklarını dile getiren Çelikbilek, "999 tane meyve ağacı diktiğimiz Değirmendere'de Cuma Namazı'ndan sonra, meyve bahçeleri açılışı yapıyoruz. Beykoz arazi itibarıyla tarım olan bir bölge. Bizim çocuklarımız oraya geldiklerini 19 çeşit meyveyi dalından kopararak yeme şansına sahip olacaklar. Çocuklarımızın çoğu dalından meyve koparıp yiyemiyor. Bunun tadı çok başkadır. Beykoz Belediyesi kurmuş olduğu meyve bahçesiyle bunu hayata geçirmiş olacak" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Fatih 1345 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben viyanada yaşıyorum ne kapalisi dogru düzgün pazar yeri yok ben iki sene calistim 16 bölgede icler acısı birde Türkiyeyi begenmiyorlar
    Cevapla
  • Konyalı.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Konya'nın her tarafında yıllardır kapalı pazar yeri mevcut.. Üstelik son yapılanlar oldukça şık..
    Cevapla