Kabataş'a 'martı' formunda transfer merkezi

'Kabataş Martı Projes'iyle ilgili plan değişikliği İBB Meclisi’nden oy çokluğuyla geçti.

Kabataş'a 'martı' formunda transfer merkezi
Kabataş'a 'martı' formunda transfer merkezi
GİRİŞ 14.05.2016 11:43 GÜNCELLEME 14.05.2016 13:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Deniz doldurularak elde edilecek alana yapılacak Martı Projesiyle, Kabataş-Beşiktaş-Şişli-Giyimkent-Bağcılar Metro Hattı ile etüt aşamasında olan Şişhane-Kabataş Raylı Sistem hattını deniz yoluna entegre edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılmasını öngören 5 binlik ve binlik imar planlarını onayladı.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda mayıs ayı toplantılarının son birleşimini gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kabataş'ta, Haliç Metro Köprüsü'nün de mimarı olan Hakan Kıran'ın projesini çizdiği "martı" formundaki transfer merkezinin yapılmasına onay verdi. Konuyla ilgili rapor AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, CHP'li meclis üyeleri ret oyu kullandı.     

Kabataş Fındıklı Molla Çelebi Camisi'nin kuzey tarafındaki bahçe duvarı sınırı hizasından başlayacak "kanat çırpan dev martı" formundaki proje, Kabataş Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ne bitişik Kabataş balıkçı barınağını da içerisine alacak şekilde yapılacak. Deniz trafiği ile raylı sistemin buluştuğu Kabataş, projeyle 10 bin metrekarelik yayalaştırılmış meydana kavuşacak. Meydanda yolcu peronu, geleneksel deniz tekneleri, ulaşım birimleri ile yeme-içme salonları yer alacak.     

Dolmabahçe-Fındıklı arasındaki araç trafiği yer altına alınacak ve meydanın zemin altında dükkanlar, sergi ve müze salonları ile otopark ve metro bağlantısı olacak. Transfer merkeziyle yayaların sirkülasyonunun hiçbir toplu ulaşım aracı ile kesişmeden sağlanması hedefleniyor. Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş Metro Hattı'nın entegre olacağı transfer merkezi projesi için Koruma Kurulu'ndan onay alındı.     

Transfer merkezinin yerinde şu anda Şehir Hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile KızKulesi Turistik İskelesi ve İstanbul Turistik Yüzer Tesis İşletme Derneği bulunuyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Dadas 25 7 yıl önce Şikayet Et
    ya chp yine karsi cikmis kesin dogru birsey yapiliyor hayirli olsun vatana millete:)
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet İstanbula... ve insana. teşekkürler... özellikle bu hizmetleri yapın ki diğer partiler hizmet öğrensin :)
    Cevapla
  • trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı proje. İstanbul bütün damarları tıkanmış bir hasta gibi. Şehrin her caddesine kadar bypass şart. Bu projelerin yanı sıra şehrin etrafından ekstra tem otoyolu inşaa edilmelidir.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP ye oy veren ilçeyi ihya ediyorsunuz böyle devam edin benden size belediyecilikte asla oy yok!!!
    Cevapla
  • ayyıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    ismin ilimin başına ait ama sen ?? maalesef.
    Cevapla
  • vatman 7 yıl önce Şikayet Et
    buyuksehir meclisinde chp projeye ret oyu vermistir
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Kabataş, Beyoğlu belediyesi sınırları içerisindedir. Beyoğlu belediyeside Ak Partilidir. Üstelik böyle büyük Projeyi ancak Büyükşehir belediyesi yapabilir ve Büyükşehir belediyeside Ak Partilidir. Cehalet Zor iş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle