Mega projeler bu yıl açılıyor

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri kapsamında ilk adımları atılan 'dev projelerin' bazıları bu yıl hizmete girecek.

Mega projeler bu yıl açılıyor
Mega projeler bu yıl açılıyor
GİRİŞ 18.05.2016 17:21 GÜNCELLEME 19.05.2016 15:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2016 mega projelerde açılış yılı olacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından ilk adımları atılan 'dev projelerin' önemli bir kısmı bu yıl hizmete girecek. Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ise ihale süreçleri bu yıl içinde başlatılacak.

Körfez Geçiş Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya tüneli ile Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projelerinin bu yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Körfez Geçiş Köprüsü dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alıyor. Körfez'i 6 dakikada geçmeye imkan sağlayacak Osman Gazi Köprüsü'nün Mayıs sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. Köprünün 120 kilometre uzunluğundaki otoyol ve bağlantı yolları ile beraber 26 Ağustos'ta açılışının yapılması bekleniyor.

Avrasya Tüneli Projesi'nin de bu yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişle birbirine bağlayacak tünel, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak. 14.6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3.4 kilometre. Projenin, bölgeye yıllık 560 milyon lira ekonomik katkısı olacak.

'Demir İpek Yolu' olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin bu yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Hat işletmeye alındığında 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük taşınabilecek.

Bu arada Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ise ihale süreçleri bu yıl içinde başlatılacak.

.

YORUMLAR 4
  • Emin 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul trafiği için en önemli proje Gebze-halkalı hattının açılmasıdır. Ama maalesef tüpün açılmasından bu yana üç yıl geçti proje hala bitirilemedi.
    Cevapla
  • gercekci 7 yıl önce Şikayet Et
    bukadar proje basim dondü,tek tek sayalim.helal sana TC
    Cevapla
  • btk demiryolu 7 yıl önce Şikayet Et
    bakü tiflis kars demiryolu yıllardır siyasi amaçla bekletiliyor. çok büyük bir proje değil engelleyen de yok. çoktan bitti bekliyor. karstan selamlar.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl karsa hızlı tren gelmeli Türkiye nin diyer ucu Kars
    Cevapla