Avrupa Yakası'na 3 metro, 1 tramvay hattı geliyor!

Avrupa Yakası'na yapılacak olan 3 metro bir de tramvay hattı için çalışmalar sürüyor. Bu hatlar için ilk olarak ihale düzenlenecek.

Avrupa Yakası'na 3 metro, 1 tramvay hattı geliyor!
Avrupa Yakası'na 3 metro, 1 tramvay hattı geliyor!
GİRİŞ 19.05.2016 09:51 GÜNCELLEME 19.05.2016 15:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa Yakası'nda 3 yeni metro birde tramvay hattı için çalışmalar başlıyor. Öncelikle ihalaye çıkacak hatların yer teslimleri sonrasında 15 gün içinde çalışmalarının başlayacağı planlanıyor. 

KİRAZLI HALKALI METRO HATTI:

9.7 kilometrelik uzunluğa sahip hattın 9 istasyondan meydana gelmesi hedefleniyor. Söz konusu metro hattının yer tesliminden sonra 1.080 günde tamamlanması planlanıyor. İhalesi 18 Temmuz'da yapılacak.

Kirazlı Halkalı metro hattı Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bağcılar semtlerinden geçecek. Metro hattı aktif olarak kullanılan M1BAksaray Otogar Kirazlı hattının bir uzantısı olacak. Hat, Kirazlı-Metrokent-Olimpiyat Parkı, Havalimanı-İkitelli ve Marmaray ile bağlantılı olacak.

Halkalı Kirazlı metro durakları:

- Halkalı istasyonu 
- Yarımburgaz İstasyonu
- Toplu Konut İstasyonu
- Hastane İstasyonu
- Merkez İstasyon- Fatih İstasyonu
- Mimar Sinan İstasyonu- Malazgirt İstasyonu
- Barbaros İstasyonu

BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METRO HATTI:

6 kilometre uzunluğunda tasarlanan ve 4 istasyondan meydana gelecek olan Başakşehir Kayaşehir metro hattının 900 günde tamamlanacağı tahmin ediliyor. Söz konusu metro hattının ihalesi 12 Temmuz'da yapılacak.

Metro hattı tamamlandığında Başakşehir Kayaşehir arası yolculuk süresini 10 dakikaya indirecek.

Başakşehir Kayaşehir metro durakları:

- Metrokent
- Onurkent
- Sağlık Kent
- Kayaşehir Merkez

SEYRANTEPE ALİBEYKÖY METRO HATTI

İhalesi 23 Mayıs'ta yapılacak olan Seyrantepe Alibeyköy metro hattı, 6 kilometre uzunluğunda tasarlandı. Eminönü Alibeyköy tramvay hattıyla entegre olacak metro hattı, Seyrantepe, Kağıthane ve Alibeyköy'den geçecek.  Metro hattı tamamlandığında Seyrantepe Alibeyköy arası yolculuk süresi 9 dakikaya inecek.

EMİNÖNÜ ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTI:

İhalesi sonrasında 15 gün içinde yer teslimi yapılarak 780 günde tamamlanacak Eminönü Alibeyköy tramvay hattı Fatih ve Eyüp ilçelerini kapsıyor. 

İhalesi 29 Haziran 2016 tarihinde yapılacak olan Eminönü Alibeyköy tramvay hattı, Beyoğlu, Bayrampaşa, Kağıthane, Şişli ve Sultangazi ilçeleriyle etkileşim halinde olacak.

 

YORUMLAR 7
  • esenyurtlu 7 yıl önce Şikayet Et
    oncelikle bu projelerde emegi gecenlere tesekkur ederim insallah en kisa surede istanbul un en yogun nufus hacmine sahip esenyurt ilcesine de bu ulasim aglarinin getirilmesi saglanir...bir esenyurtlu olarak umutla bekliyorum otobuslerimiz 300T gibi umarim derdimize bicare olunur...
    Cevapla
  • Deli..Dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    işte gerçek %1000000 yerli ve milli Ak.parti hükümetiyle chp arasındaki fark.., Ak.parti hükümetimiz güzel yurdumuzun enn güneyin,den kuzeyine..,enn batısın,san doğusuna hızlı tern hatları.,4x4 duple yollar ve metro hatlarıyla donatırken..,peki çağdaş modern ilerici ATATÜRKÇÜ olduğunu idda eden chp ise kandil ile alçaklık hainlik şer ittifakıyla donatmıştıışştıııırrr..,NOOKTAAA..,
    Cevapla
  • ATABEY 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı Sayın Kadir Başkan Yapılacak her-türlü hizmet İnsan içindir...
    Cevapla
  • yaşar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana bir faydası yok kazlıçeşme halkalı tren hattını açın başka birşey istemem yeter artık kaç yıl oldu bıktık
    Cevapla
  • kafkas 7 yıl önce Şikayet Et
    sen sade kendini dusunuyon
    Cevapla
  • kafkas 7 yıl önce Şikayet Et
    bide anadolu yakasini gorseller vay sultanbeylinin haline
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle