3. Havalimanı'nda yerli inadı

İGA Havalimanları CEO'su Akçayoğlu, yabancı ürünler daha avantajlı olsa bile 3. Havalimanı'nda yerli ürün tercih edeceklerini söyledi.

3. Havalimanı'nda yerli inadı
3. Havalimanı'nda yerli inadı
GİRİŞ 24.05.2016 10:58 GÜNCELLEME 24.05.2016 11:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmak istediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu söyledi.

Akçayoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerinin Yeni Havalimanı inşaatını ziyaret ettiği etkinlik öncesi gazetecilere havalimanı inşaatının geldiği son durum hakkında bilgi verdi.

GELİŞMİŞ SANAYİDE DE YERLİ ÜRÜN

Akçayoğlu, "Sadece istihdam anlamında değil gelişmiş sanayi alanında yerli sanayinin nasıl katkısı olur onun için çaba sarf ediyoruz. Aleyhimizde de olsa yerli ürünleri kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

30 BİN ÇALIŞAN HEDEFİ

Şu anda sahada 2 bin 962 iş makinesi bulunduğunu ve bunların 2 bin 200'ünün yük kamyonu olduğunu ifade eden Akçayoğlu, "Personel sayımız 15 bin 153. Bin 506 kadarı beyaz yakalı yani mühendis, mimar ve idareci. Pik dönemde 30 binlere ulaşacağız." bilgilerini verdi.

MECİDİYEKÖY'E KAÇ DAKİKA?

Akçayoğlu, Yeni Havalimanının toplu ulaşım bağlantılarının çok önemli olduğunu belirterek, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı Metro Hattının ihalesinin kısa süre içerisinde yapılmasını beklediklerini bildirdi.

Havalimanına hızlı trenle de ulaşım olacağını, Halkalı yönüne gidecek bir metro hattının daha yapılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Ancak en çok istediğimiz Gayrettepe Metro Hattının bir an önce bitmesi. Burası bizim için çok önemli. Havalimanından 25 dakikada Mecidiyeköy'de olabileceksiniz." dedi.

200 MİLYON YOLCU

Akçayoğlu, günde 1500 iniş kalkışın gerçekleşeceği, toplamda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek, dünya çağında 350 uçuş destinasyonuna sahip havalimanının 100 binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağına vurgu yaptı.

'ZORLAYACAĞINI BİLE BİLE KARAR VERDİK'

İç mimaride tamamen yerli ürünleri kullanacakları bilgisini veren Akçayoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda ciddi niyetimiz var. Bunun için Türkiye'nin farklı yerlerinden taş örnekleri aldık. Bu tip malzeme Türkiye'de sık bulunan bir maden değil. Belli yerlerdeki küçük miktarları bir araya getirerek yerli sanayide kullanacağız. 500 bin metrekare yere taş döşenecek. Ahşap ürünleri, bankolar, çelik imalatlar, çatı çeliği, cam gibi bütün ince iş kalemleri yerli sanayiden olacak.

Mesela; yerli granitin bizi zorlayacağını bile bile buna karar verdik. Fiyat olarak da daha avantajlı ülkeler var. Ancak biz Yeni Havalimanını milli proje olarak görüyoruz. Milli sanayimize ve milli iş gücümüze maksimum katkı vermeyi düşünüyoruz."

'BAŞKA ÜLKELERDE BU OLMAZ'

Akçayoğlu, şu ana kadar havalimanı inşaatı için 7 milyar avro düzeyinde bir harcama yapıldığını belirterek, bunun günden güne değiştiğini aktardı.

Havalimanı inşaatında hız açısından büyük mesafe katettiklerini dile getiren Akçayoğlu, "İnanın burada önemli olan dünyanın olmaz dediği bir işin bir yılda temelini atarak buraya getirilmesi. Bu, büyük bir gurur tablosu. Başka ülkelerde olmaz.Yıllarca yurt dışında bulundum. Bu kadar hızlı bir imalat mümkün değil." diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • ......... 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gelişiyor diye gurur duyacağınız yerde ,yolcu hesaplamasinin yalnis olduğunu söylüyorsunuz ,oorasi yapilinca bu kadar lafı unutup uca uca binersiniz ,turkiyeyi istemiyorsanızher yerde ggümrük kapısı var çıkış yapabilirsiniz ,kimse sizi zorla tutmuyor turkiyede ,Hem hrrseyinden yararlan hem isteme yapılanları ,vicdansizlik.........
    Cevapla
  • Günes 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayirlisi olsun
    Cevapla
  • mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    3.havalimanında 6 pist olacak. Bir pistin kapasitesi yılda 25 milyon yolcudur yani altı pistle 150 milyon yolcu taşınabilir daha fazlası zor. Dedikleri gibi 200 milyona çıkamaz. Madem ki böyle bir arzu var yeni pist inşa edilecek yerlerin şimdiden ayarlanması gerekiyor. 200 milyon yolcu ve daha fazlası için daha fazla pist gerekli. Havalimanının 2030'dan sonra da büyüyebilmesi için sonrasını da düşünmek şart.
    Cevapla
  • mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    havalimanının kapasitesi ebediyen 150 milyonda kalacaksa tabiki siz haklısınız. lakin zamanla 200 milyon, 250 milyon, 350 milyon yolcu kapasitesine genişlemesi planlanıyorsa ben haklıyım.
    Cevapla
  • mühendis 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl mı hesapladım? gidin sabiha gökçene bakın. tek pist yüzünden AHL gibi oldu 25 milyonluk kapasiteyi geçemiyor bu yüzden ikinci pist inşa ediliyor ama 1-2 seneyi bulacak tamamlanması. pistin de bir kapasitesi vardır uçak indirmek için.
    Cevapla
  • haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    mühendis bey, 25 milyon yolcuyu nasıl hesapladın, yıl içerisinde kaç tane uçak indirdin, kaldırdın pistten hesap yaparken ve uçakların kapasitelerini nasıl hesapladın. normal olarak bütün uçakların kapasiteleri aynı değil...
    Cevapla
  • umut 7 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel, de ösym nin yaptigi sinavlarda dagitilan kalemtraslar alman mali bunu ne yapacaz sayin yetkililer..
    Cevapla
  • Mustafa aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    onuda akp den önce olan hökümetlere sor gardaş 12 senede bukadar bunada şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle