Tokat’a yeni havalimanı geliyor

Tokat’ta yeni havalimanının yapımı için kamulaştırma çalışmalarına başlandı.

Tokat’a yeni havalimanı geliyor
Tokat’a yeni havalimanı geliyor
GİRİŞ 31.05.2016 09:12 GÜNCELLEME 31.05.2016 09:19
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan gelen ekip, merkeze bağlı Söngüt köyünde yapılacak yeni havalimanı için 1100 köylü ile kamulaştırma çalışmaları kapsamında görüşmelere başladı. 5 gün boyunca Tokat Havalimanı idari binasında vatandaşlarla görüşecek ekip, 2 bin 400 dönüm civarında bir alanda kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirecek.

Havalimanı yapılacak alanda tarlası bulunan İhsan İpek, AA’ya yaptığı açıklamada, Tokat’a yeni havalimanı yapılacağını öğrendiklerini söyledi. Kamulaştırmaya birçok kişinin razı olduğunu bildiren İpek, “Dönüme 27 bin lira veriyorlar. Vatandaşın bakışı olumlu” dedi.

Tokat’ta bulunan mevcut havalimanının yeterli gelmemesi nedeniyle yeni bir havalimanı yapılması kararı alınmıştı.

YORUMLAR 32
  • flas flas 7 yıl önce Şikayet Et
    rus cephesıne yenı boyut , anlayana sıvrı sınek saz hesabııııı.... demekkı kırım ıcın avrupa ve ıkrayna bır sey yapmayacak. lol , kırımıda bız kurtaracaz demekkı :D
    Cevapla
  • Kafkas 7 yıl önce Şikayet Et
    Son senelerin en cok göc veren, Turkiyemin hemen hemen en az yatırım alan sehri Tokatıma hayırlı olsun.Haberi okuduktan sonra hangi dagda kurt öldü deyip gülümsedim. Ama Güzel bir gelişme, Hayırlı ugurlu olsun memleketime.
    Cevapla
  • Rize53 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Hava Alanı, yol, Liman , Hızlı tren ,medeniyet ve kalkınma demektir. Allah yar ve yardımcıları olsun. İnşaalah vatandaşında gönül gözü açılır ve taktir ederler.
    Cevapla
  • Sivas_58 7 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanı yapılacak yerde 6 dönüm arazimiz var, çok iyi bildiğim bir yer, tokatın en verimli tarım arazisi, arazi sahipleri ağzını açmış kamulaştırma bedelini bekliyor, kimisi ev alıyor kimisi araba, ben uzun vadede kesinlikle tokata zararlı olacağına inanıyorum. Tarım alanlarını talan edin bakalım bu millet ilerde ne yiyecek. Rusyadan buğday almaya utanmıyorsunuz değil mi? Adam gibi tarım ve şehirleşme politikamız olsa bu ülke 500 milyonu rahat besler fakat herşey rant olmuş. Bu günlerimizi ileride mumla arayacağız.
    Cevapla
  • enes60 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bizim devletimiz bizim milletimiz hepinizden Allah razi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle