"Kanal İstanbul bu yıl ihale sürecine girebilir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kanal İstanbul'la ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

"Kanal İstanbul bu yıl ihale sürecine girebilir"
"Kanal İstanbul bu yıl ihale sürecine girebilir"
GİRİŞ 31.05.2016 16:09 GÜNCELLEME 31.05.2016 16:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başkan Topbaş "Çevre etkileri dikkate alınmakta. Karadeniz'in Marmara'ya, Ege'nin Karadeniz'e etkileri gözden geçiriliyor. Yoğun bir çalışma var. Bu yıl bir ihale sürecine girebilir. Ama netleşmeyen bazı konular var” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. boğazköprüsünde devam eden çalışmaları 65 ülkenin büyükelçi ve konsolosları ile birlikte inceledi. Köprünün '0' noktasında, diplomatların köprünün Avrupa ve Asya tarafları arasındaki geçişleri renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Ağustos'ta açılacağını ilan ettiği 3. boğaz köprüsünün Sarıyer Garipçe Köyü ayağında 65 ülkenin büyükelçi ve konsolosları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yavuz Sultan Selim adının verileceği açıklanan köprünün şantiyesinde kurulan platformda önce kahvaltı yapan yabancı temsilciler, daha sonra 3. Köprü'deki çalışmaları inceledi.

3. KÖPRÜ'NÜN AÇILMASIYLA 2. KÖPRÜ ŞEHİR İÇİ KÖPRÜSÜ OLACAK

3. köprü ve Kanal İstanbul gibi İstanbul'un geleceğini ilgilendiren mega projeler hakkında elçilere bilgi veren İBB Başkanı Kadir Topbaş, "3. köprü bir anıt yapı. İstanbul'a çok önemli katkı sunacak' diye konuştu. 3. Köprünün tamamlanması ile İstanbul trafiğinde rahatlama yaşanacağını belirten Topbaş, "Köprüden günde 40 bin TIR ve kamyon geçmekte, trafiği çok ciddi etkiliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü devreye girdiğinde, Fatih Sultan Mehmet köprüsü İstanbul'a şehir içi köprüsü olarak hizmet verecek. Normal araç trafiğini göreceğiz, ağır taşıtlar kuzeye kayacak. Kenti rahatlatacak" ifadelerini kullandı. 3. köprünün çevre değerlendirilmesinin yapıldığını vurgulayan Topbaş, "Burada bazı noktalarda ağaçlar kesildi ama bunun belki on katı ağaç dikildi. Çevresi daha düzeni hale getirildi" dedi.

KANAL İSTANBUL İÇİN TEKNİK ÇALIŞMALAR HALA DEVAM ETTİĞİ İÇİN İHALE HENÜZ YAPILMADI

Kanal İstanbul'la ilgili bilimsel çalışmaları halen devam ettiğini belirten Topbaş, "Kanal İstanbul için yaklaşık bundan 2 yıl önce çalışma başladı. Hala ihale yapılmamasının sebebi güzergahlar üzerinde araştırmalar yapılıyor. Çevre etkileri dikkate alınmakta. Karadeniz'in Marmara'ya, Ege'nin Karadeniz'e etkileri gözden geçiriliyor. Yoğun bir çalışma var. Bu yıl bir ihale sürecine girebilir. Ama netleşmeyen bazı konular var" dedi. Kanal İstanbul'u çevresinde inşa edilecek yeni yapılara da değinen Topbaş, "Kanal İstanbul çevresindeki yeni yapılarda çok daha yoğunluk olmadan, çevreye saygılı, akıllı yapılar dediğimiz çevreci yapılarla mimari ortaya çıkartılacak. Kent yoğunluğu da kısmen boşaltarak kent içinde kullanılacak alanlar ortaya çıkartılacak" dedi.

YORUMLAR 2
  • ATABEY 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkan Topbaşa çağırım dır.. Sayın Başkan benim İstanbul İle ilgili 35 yıl önce kurduğum İki hayalim vardı bir gün İstanbul'a Başkan olursam gerçekleştiririm diye ama olmadı kısmette yokmuş Başkanlık... Birini Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde açıkladı Kanal İstanbul Diğeri hala en büyük hayallerimden biri haliç tertemiz berrak suyuna girip yüzebilmek Halici yeraltı tünelleriyle doğrudan Karadenize bağlayın akıntı sular haliç'i tertemiz yapar temizler berrak göz-damlası gibi suya kavuşur..benimde 35 yıl önce kurduğum hayalim gerçekleşmiş olur... Ve size dua ederim..
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul artık nüfusu kaldırmıyor, altyapısı buna müsait değil. Keşke kontrollü şehircilik anlayışıyla Anadolu kentleri kalkındırılsa.
    Cevapla