800 bin yolcu taşıyacak! Yıl sonunda açılıyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Ankaralıların yıllardır beklediği Keçiören Metro Hattı'nın, yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı

800 bin yolcu taşıyacak! Yıl sonunda açılıyor
800 bin yolcu taşıyacak! Yıl sonunda açılıyor
GİRİŞ 06.06.2016 12:17 GÜNCELLEME 06.06.2016 13:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında yapımı devam eden 9,2 kilometrelik Keçiören Metrosu’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Bakanlığı döneminde özellikle toplu taşıma yükünün karayollarından alınarak, deniz ya da demiryollarına kaydırılması için çalışmalar yapıldığını, yüksek hızlı trenler ve şehirlerarası yolları rahatlatmaya başladıklarını söyledi.

Eskişehir, Konya, Ankara ve İstanbul hatlarından sonra devam eden diğer hatları da bir bir devreye alarak karayollarının şehirlerarası toplu taşıma yükünü azaltmış olacaklarını vurgulayan Arslan, “Marmaray, Egeray gibi şehir içi demiryolu hatlarının yanı sıra yeni metro hatlarını da devreye alarak büyükşehirlerde keşmekeşe dönen şehir içi ulaşım çilesine de artık bir son vermek istiyoruz. Bizim asıl gayemiz, Türkiye'mizde sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlandığı, konforlu yolculuklara olanak sağlayan ulaşım şebekeleri kurmak” diye konuştu.

"KEÇİÖREN-BATIKENT METRO BAĞLANTISI TAMAM"

Bakan Arslan, Ankara’daki metro hatlarını tamamlanma işinin 2011 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğüne devredildiğini anımsatarak, "Genel Müdürlüğüm döneminde ilk adımını atmak Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın liderliğinde bize nasip olmuştu. Umuyoruz ki Keçiören hattını da tamamlamak yine bizlere nasip olacak” dedi.

Arslan, Keçiören’in Ankara’nın en büyük ilçesi olduğunu ve bu nedenle günün her saatinde trafik çilesine maruz kalındığını anlatarak, özellikle Fatih Köprüsü üzerinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle tüm Ankaralıların en büyük beklentisinin, bu metro hattının bir an önce hizmete girmesi olduğunu söyledi.

Projenin tamamlanıp hattın hizmete alınması için gerekli tedbirlerin gözden geçirildiğini belirten Arslan, hattın Keçiören'de Gazino istasyonundan başlayıp, Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Keçiören Belediyesi, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ, Atatürk Kültür Merkezi'ne ve burada mevcut metrolara bağlandığını ifade etti.

Bakan Arslan, hattın toplam uzunluğunun 9,2 kilometre olduğunu, hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde 700-800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat edebileceğini kaydetti.

"SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ KURULUYOR"

Keçiören Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarının yüzde 100’ünün tamamlandığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Şu anda metroların birbiriyle uyum içinde çalışmasını sağlayacak sinyal sistemi ve elektro mekanik işlerini yapıyoruz. Sinyalizasyon sistem kurulumlarının yüzde 81’ini tamamladık. İnanıyorum ki bu yılın sonunda milyonlarca Ankaralının beklediği bu hattı hizmete alarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracağız. Ankaralı hemşehrilerimizin şehir içi seyahatlerini eziyetten keyfe dönüştüreceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • bahri 7 yıl önce Şikayet Et
    adil, Allah' tan başkasına şükretmeyiz,
    Cevapla
  • ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    bide şu keçiören ufuktepeni sorununu çözseler bağlumdan otobüs dolu geliyor ufuktepeliler binemiyor keçiören metronun son durağı ufuktepeye yada teleferik yapılmalı vatandaş mağdur
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    batikentte aynı hatta neden aktarma veriyorsunuz, kızılay'dan binen direk törekente gidebilmeli
    Cevapla
  • eba 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim belediyeyle ne alakası var metronun
    Cevapla
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada ki yaşayanlar siz gelin birde izmiri görün melih gökcek gibi başkanınız kıymetini bilmiyonuz sizi trafik çilesi için izmire davet ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle