Bakan Eroğlu, Van'a 22 dev müjde ile geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 354 milyon lira tutarındaki 22 adet yatırım müjdesi ile Van’a geliyor.

Bakan Eroğlu, Van'a 22 dev müjde ile geliyor
Bakan Eroğlu, Van'a 22 dev müjde ile geliyor
GİRİŞ 09.06.2016 16:13 GÜNCELLEME 09.06.2016 16:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 Haziran Cuma günü Van’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 269 milyon lira yatırım bedelli 23 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. 

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak. 

VAN’A 269 MİLYON TL’LİK 23 TESİS 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 18.00’de Van Kinyas Kartal Kavşağı yakınında düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Pay Sulaması, Saray-Sırımlı Göleti Sulaması ile bir adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan Gürpınar Sulaması Sakalar Arkı Yenileme işi ile 18 adet taşkın koruma tesisini ve DKMP Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan 100. Yıl Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de hizmete alacak. 
Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Van’da 3 aileye fenni arıcılık ve 3 aileye de manda yetiştiriciliği Orköy sertifikası verecek. 

178 BİN 750 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK 

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 178 bin 750 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 1 ilçe merkezi, 31 köy, 7 mahalle, 1 yerleşim yeri ve 120 bin 340 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. 

VAN’A SON 3 YILDA 794 MİLYON TL’LİK 42 MÜJDE 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 25 Ekim 2014 tarihinde Vanlılara verdiği 440 milyon TL’lik 20 müjdeye ilave olarak 354 milyon lira yatırım bedeline sahip 22 müjde daha verecek. Böylece son 3 yılda Vanlılara toplam 794 milyon TL’lik 42 müjde vermiş olacak. 

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahı, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ve 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor. 
 

YORUMLAR 10
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım iyilikten maraz doğar demiş atalarımız bu adamların ağladığına bakmayın. Gülü seven dikenine katlanır
    Cevapla
  • AsilTürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Terörist fabrikasına yatırım yapmak bana saçma geliyor.. Bakanım birdaha düşün.
    Cevapla
  • Asiltürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Van Van depreminde Tarihimizin en büyük deprem yardımını almış bir il olarak Terörü destekleyen ve terör üreten 1. ildir.. Bunlar hiçbir yardımı haketmiyorlar.. Kamuoyunun %70 de haklarını helal etmiyorlar bende etmiyorum.
    Cevapla
  • Kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun hakkım haram olsun
    Cevapla
  • Orhan Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar teröre destek verdin bizde bunlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle