Türkiye'nin saklı cenneti için flaş karar!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Taşyaran Vadisi'ni tabiat parkı olarak ilan ettiklerini açıkladı.

Türkiye'nin saklı cenneti için flaş karar!
Türkiye'nin saklı cenneti için flaş karar!
GİRİŞ 23.06.2016 11:45 GÜNCELLEME 23.06.2016 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak Belediyesince düzenlenen sahur programında toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ulubey kanyonlarını dünyaya tanıtacağız. Milli park için hazırlık başladı. Taşyaran Vadisi için daha önce söz ver vermiştik, tabiat parkı olarak ilan ediyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için geldiği  Uşak'ta ilk olarak Vali Ahmet Okur'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası burada basın toplantısın düzenleyen Eroğlu, birçok  müjdeyle Uşak'a geldiklerini, kentte 42 milyon lira değerindeki 4 tesisin temel  atma, 2 tesisin de açılış töreni yapacaklarını belirtti."Uşak'ta ilk defa sahur vaktinde 6 tane tesisin temel atma ve açılış  programını yapacağız. Ayrıca buraya 120 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım  müjdesi ile geldik." diyen Eroğlu, şöyle konuştu: "Uşak'a 2 yılda 75 tane müjde verdik, bunun toplam maliyeti 476 milyon  lira. Daha önce Uşak'a verdiğimiz 57 müjdenin 47 tanesi tamamlandı. Şimdi de  Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 tesisin temelini  atacağız, 2 tesisin de açılışını gerçekleştireceğiz.  Uşak'a ne yapılsa azdır.  Orman Genel Müdürlüğü, Uşak'ta muhteşem çalışmalar yapıyor. Orman köylerine  sertifikalar vereceğiz. Bu çerçevede bu yıl 8 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma  yacağız. 2 bin 500 dekar alanda erozyon koruma tesisi, 4 bin 750 dekar alanda  orman rehabilitasyonu, bin dekar alanda mera ıslah alanı yapacağız. Ayrıca 77 bin  580 dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak buralardaki fidanlıklarda,  bu yıl 520 bin fidan üretilecek. 300 dekarlık alanda bal ormanı kuracağız."

TAŞYARAN VADİSİ'Nİ TABİAT PARKI İLAN ETTİK 

Bakan Eroğlu, Uşak'ın turizm açısında saklı bir cennet bahçesi  olduğunu, Doğa Koruma Milli Parkların kente 2 müjdesi olduğunu anlatarak, şöyle  devam etti: "Uşak'ta turizmde muazzam bir potansiyel var. Uşak'ta saklı cennet  bahçeleri var, bu bahçeleri gün yüzüne çıkartarak dünyaya tanıtacağız. Tabiat  turizmi, doğa turizmi, yayla turizmini geliştirmek için büyük bir seferberlik  başlatıyoruz. Ulubey Kanyonlarını milli park olarak planlıyoruz. Ulubey  kanyonlarını dünyaya tanıtacağız. Milli park için hazırlık başladı. Taşyaran  Vadisi için daha önce söz ver vermiştik, tabiat parkı olarak ilan ediyoruz.  Uşak'ta tabiat turizm mastır planı hazırladık. Bununda eylem planı hazır.  Neticede buraya yapılacak çok şey var. Ne gerekiyorsa yapılacak ve en kısa sürede  sözlerimizi yerine getireceğiz."

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2015 yılında EGEGEP  projesini başlattıklarını ve proje kapsamında, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 25  milyar liralık 4 bin 547 tesis yapılacağını vurgulayan Eroğlu, "Bu projede  Uşak'ta 39 tane baraj gölet, 49 sulama tesisi, 7 içme suyu tesisi tamamlayacağız.  41 dere ıslahı, 1 tane köprü inşa edeceğiz, 2 şehir ormanı, 3 tane bal ormanı ve   25 adet mesire alanı kuracağız" dedi.

TABİAT PARKI NEDİR?

Ender bulunan sadece tabii kaynak Bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçalarını ifade eder. 

Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Uşak Belediyesince  Atapark'ta düzenlenen sahur programı öncesi  "DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve  Açılış Töreni"ne katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Eroğlu, sahur programında  Uşak halkıyla  birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Uşak'a birçok müjdeyle  geldiğini kentte yapımı devam eden Dokuzsele deresinin ıslah edilmesi  çalışmalarının sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.Güvenlik güçlerinin canlarını siper ederek, terörü temizlemek için  çalıştığının altını çizen Veysel Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

  "Türkiye'nin bahtı açık, 21'inci asra mührümüz vuracağız. Bu konuda  kararlıyız. Bu şanlı bayrak, ilelebet bu topraklarda dalgalanacak, minarelerde  ezanlar ilelebet okunacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Avrupa'da ilerleme  sıfıra doğru inerken Türkiye yüzde beşe yakın büyüyor. Dünyada büyümede 4. sıraya  yerleştik. Biz birlik, beraberlik, kardeşliğimiz muhafaza ettikçe bu ülkenin  bahtı açık olacak. İnşallah çok daha büyük hedeflere mührümüzü vuracağız. 2023  hedefinde Türkiye'yi dünyada 10 büyük ülke arasına taşıyacağız. 2053 yılında ise  Türkiye bu yükseliş dahada büyüyecek ve ülkemiz küresel güç olacak. Üçüncü büyük  hedefte ise Malazgirt seferinin bininci yılını yeni doğan ve doğacaklar kutladığı  zaman Türkiye süper güç olacak. Buna inanırsak ve hedefimize doğru kitlenirsek bu  hedefleri yakalarız."

Konuşmanın ardından toplu temel atma ve açılışı yapıldıktan sonra 10  aileye gelir getirici tür sertifikası ve 6 aileye de Orköy sertifikası verildi. Vatandaşlara fidan dağıtımı yapılmasının ardından sahur programı  gerçekleştiren Eroğlu, daha sonra kentten ayrıldı. Törene Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü  Ali Rıza Diniz, Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan,  protokol ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR 1
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    daha ne kadar saklı cennetler var ama gün yüzüne çıkarmamaız< lazım acile.bu arada yerli turistede önem verilmesi gerek.
    Cevapla