Doğu’yu 12 ile bağlayacak tünel açıldı

KarahanTüneli, 3 bakanın katılımıyla bayram öncesi trafiğe açıldı.

Doğu’yu 12 ile bağlayacak tünel açıldı
Doğu’yu 12 ile bağlayacak tünel açıldı
GİRİŞ 24.06.2016 14:24 GÜNCELLEME 24.06.2016 14:25
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Doğu Anadolu’daki 12 ili batıya bağlayacak KarahanTüneli, 3 bakanın katılımıyla bayram öncesi trafiğe açıldı.

BAKANLAR DA KATILDI

Malatya-Darende karayolu üzerindeki Karahan Tüneli, Ramazan Bayramı öncesi trafiğin rahatlatılması adına ulaşıma açıldı. Tünelin araç trafiğine açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve TicaretBakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile kurum yetkilileri ve belediye başkanları katıldı.

ULAŞTIRMA BAKANI DİREKSİYONA GEÇTİ

Çift tüplü ve bin 600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli girişinde yetkililerden bilgi alan bakanlar daha sonra araçla tünelden geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın sürücü koltuğuna oturduğu araçla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz trafiğe açılan tünelden geçildi.

RESMİ AÇILIŞI SONRAYA BIRAKTIK

Tünelin trafiğe açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bin 600 metrelik Karahan Tüneli'nin 7 kilometrelik yan bağlantı yolları ile bugünden itibaren araç trafiğine açıldığını söyledi. Bölgede kış şartlarında kapanan yolları bu şekilde aşmış olacaklarını ifade eden Arslan, "Ancak bugün yaptığımız, Karahan Tüneli'ni bayram öncesi insanlarımız daha rahat seyahat edebilsinler diye hizmete açıyoruz. Sayın Başbakan ile birlikte daha sonra resmi açılışı yapılacaktır. İnsanların bayram öncesi rahatını düşünerek resmi açılışı sonraya bıraktık" diye konuştu.

MALATYA-KAYSERİ DAHA HIZLI OLACAK

Malatya-Kayseri bağlantısını daha da hızlı hale getireceklerini söyleyen Arslan, "Dolayısıyla Doğu Batı aksında çok önemli bir güzergahı bugün ulaşıma açıyoruz" ifadelerini kullandı. Tünelin yan bağlantı yolları ile birlikte 214 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden Bakan Arslan, Malatya'ya hayırlı olmasını diledi.

SİVAS'A DA MÜJDE

Bir hafta sonra Malatya-Sivas karayolunda bulunan Çebiş Tüneli'nin de bayram öncesi ulaşıma açılacağını belirten Bakan Arslan, "Malatya etrafındaki şehirlere daha hızlı bağlantı kurulması adına adeta tüneller şehri oluyor. Bu yatırımlarımızın devamı da gelecek diyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 33
  • murad 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun.aceleye gelmese iyi idi sanki. sıkı güvenlik tedbiri alınmalı
    Cevapla
  • vural 7 yıl önce Şikayet Et
    çatlayın ab ve yandaşları türkiye gelişiyor siz parçalanıyorsunuz ilahi adalet
    Cevapla
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    aynası iştir kişinin lafa bakılmaz..muhalef onuncu yıl marşına devam edip 90 yıl geriden gelsin..durmak yok yola devam..ALLAH iş yapanlardan razı olsun..
    Cevapla
  • menderes 7 yıl önce Şikayet Et
    gezikafalılar,gezizekalılar ve tencere-tavacılar burdan geçmesin?nerden mi geçelim?Siz dağdan gidiniz aman dikkat edin kır çiçeklerini ezmeyinnnnn!Ezerseniz doğadaki arılar size darılır(anlayan anladı...)
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun inşallah en kısa zamanda dua ederek geçmek nasip olur yola devam Rabbim milletimizi korusun teşekürler ak parti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle