Dev projenin açılışına 3 gün kaldı

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek dev projede son 3 gün.

Dev projenin açılışına 3 gün kaldı
Dev projenin açılışına 3 gün kaldı
GİRİŞ 27.06.2016 14:34 GÜNCELLEME 27.06.2016 14:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprüde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul ile İzmir  arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir  Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılmasıyla Kocaeli'nin Gebze ve Diloavası ilçelerindeki sanayi yükünün azalması hedefleniyor.

Yaklaşık 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma  köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprüde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da  gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi hazırlıklar tamamlandı.

İzmit Körfezi'nin iki yakasındaki Yalova ve Kocaeli'yi birleştiren  köprü sayesinde Gebze ve Dilovası'ndaki sanayi yükünün hafiflemesi bekleniyor.

Dilovası Kaymakamı Harun Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Körfez'in gerdanlığına 30 Haziran'da kavuşacağını, bölge halkı olarak çok gururlu  ve mutlu olduklarını belirtti.

Geçen 3 sene boyunca bir tarihe tanıklık ettiklerini aktaran Şahin,  köprünün sadece Türkiye'nin değil dünyanın dev projeleri arasında yer aldığını,  dünya tarihine geçen bir köprüye ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Şahin, köprünün bölgeye çok olumlu etkilerinin olduğunu vurgulayarak,  köprünün en net görülebildiği yer olan Dilovası'nda arsa ve konut fiyatlarının  arttığını belirtti.

'BÖLGEDEKİ SANAYİ BASKISINI DA AZALTACAK'

Bu bölgeye çok büyük insan akışı olacağına işaret eden Şahin, şunları  söyledi:

"Köprünün hemen yanına AVM'ler yapılıyor. Buradaki AVM'de tahmin  ediyorum bine yakın personel çalışacak. Bu istihdam da bizim mahallerden temin  edilecek. Ayrıca Dilovası'nda sadece 5 tane OSB var. Gebze, hatta Tuzla'yı bile  sayarsak 20'ye yakın OSB bu bölgede. Gebze ve Dilovası artık doyuma erişmiş ve  sanayi parseli fiyatlarının da çok yüksek olduğu, sanayicinin artık ciddi olarak  sıkıntı çektiği bir bölge. Bu köprüyle beraber artık karşı tarafa doğru bu  zenginlik, bu imkanlar akacak. Yalova'da, Balıkesir'de OSB kurulma çalışmalarını  duyuyoruz. Bu bizim bölgedeki sanayi baskısını da bir miktar azaltacaktır.  Bölgenin yaşanabilirlik standardını yükseltecek."

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise kısa bir sürede köprünün  tamamlandığını vurguladı.

Köşker, bu bölgenin tarihi açıdan da önemli bir yer olduğunu, Fatih  Sultan Mehmet'in bu bölgeye değer verdiğini, Osmanlı'nın da kuruluşun buradan  başladığını bildirdi.

'KÖPRÜ BÜTÜN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE KATKI SAĞLIYOR'

Gebze'nin sanayi kenti olduğuna dikkati çeken Köşker, 13 OSB'nin  ulaşım akslarından biri olan köprünün önemine değindi.

Köşker, köprü açıldıktan sonra ulaşımda ciddi bir rahatlama olacağını  belirterek, tatil dönemlerinde feribotların önünde D100'e kadar kuyruk yaşandığı  günleri bildiklerini söyledi.

İzmit Körfezi'nin gerdanlığını, vatandaşların ciddi anlamda  önemsediğine işaret eden Köşker, "Hiç buradan geçmeyecek vatandaş bile ilgili.  Çünkü Eskihisar sahil kent. Sahilimiz var. Akşamları vatandaşlar orada çayını  içerken, Kocaeli'nin ışıklı boğaz köprüsünü görecek. O çayın keyfi farklı olacak.  İstanbul Boğazı'nı aratmıyor. Yazın mükemmel bir manzara var. İstanbul ve diğer  illerde yaşayan vatandaşlarımızın görmek istediği bir alan haline gelecek. Ayrı  bir güzelliği var." değerlendirmesinde bulundu.

Köşker, Gebze'nin Kocaeli'nin en pahalı konut ve arsalarının bulunduğu  yer olduğunu, arsa üretemediklerini, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılması  gerektiğini belirtti.

Yalova'da OSB kurulacağını aktaran Köşker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bununla birlikte Gebze'deki OSB'lerden ciddi anlamda Yalova OSB'ye  bir geçiş de olacak. Çünkü Gebze'de yer kalmadı. OSB'ler dolu. Gebze'deki  sanayici, büyüyen tesislere, yeni yatırımlar yapamadıkları için yeni alan  arayışları içerisinde, yeni yatırımları içerisinde. Bunun için en yakın yer bu  köprüden sonra Yalova olacak. Bu köprü hem bir şehrin ekonomik gelişimi hem de  kalkınmasını sağlayacak. İşçi taşıma kolaylaşacak. Köprü bütün sorunların  çözümünde katkı sağlıyor."

YORUMLAR 8
  • hakın 7 yıl önce Şikayet Et
    geçiş ücreti bu kadar yüksek yol olmamalı.vatandaşa sadece rahatlık olarak değil ekonomik olarakta katkı sağlamalı.tamam boğaz köprüsündeki fiyat olsun demiyoruz ama bu kadarda değil. feribot fiyatı kadar bile olmamalı.feribotun bir maliyeti var yakıt yakıyor adam çalışıyor.köprü bir iki sene sonra parasını çıkarttıktan sonra ne maliyeti var bu kadar para alacak.
    Cevapla
  • SULTAN SULEYMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Yol tamamen bitmedi daha 3 te 1 bitti kopru acilinca o yol 3.5 saate inmis olmuyor otoyol tamamen bitince gorecegiz ve fiyati hala cok pahali kdv dahil 90 TL yapildi ama gene cok pahali hakki en fazla 50-60 TL olmaliydi cok zor ve cok nadir kullanirim her hafta geciyorum ama ido sagolsun onceden 24 TL ye aliyorum arac biletimi bunu cok acil zamanlarda kullanirim ancak
    Cevapla
  • Black Hawk 7 yıl önce Şikayet Et
    hayirli olsun hepimize
    Cevapla
  • burak gültekin 7 yıl önce Şikayet Et
    ulaştırma bakanlıgının tanıtım klibinde, ülkemizin yatırım yapacak kaynagı olmadıgı icin yap işlet devret modeliyle ihaleye cıkıldı deniyor. Biz de bu projeyle gurur duyuyoruz. Ayrıca ihaleyi alan şirketlerin, projeyi Vakıfbanktan aldıkları krediyle gerçekleştiriyor...
    Cevapla
  • yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    yani bir taşla 2 kuş akıllı devleti yönetimi bu olsa gerek bu yüzden içimizdeki hainler kuduruyor.
    Cevapla
  • enişte 7 yıl önce Şikayet Et
    artık biri çıksın ve ücreti net bi şekilde açıklasın.
    Cevapla
  • ukalasavar 7 yıl önce Şikayet Et
    atakan bey ukala olmaniza gerek yok, gün gelir oradan gececek paraniz olmazda vapurla gecmek zorunda kalırsanız görürüm ense traşınızı
    Cevapla
  • atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    geçmelan ozaman vapurlar hala çalişiyoor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle