Osmangazi Köprüsü'ne özel beton!

Osmangazi Köprüsü'nde Durabetplus ve Durabetself isimli yüksek performanslı özel betonların kullanıldı.

Osmangazi Köprüsü'ne özel beton!
Osmangazi Köprüsü'ne özel beton!
GİRİŞ 30.06.2016 11:54 GÜNCELLEME 30.06.2016 11:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

OYAK Beton Genel Müdürü Ramazan Yücel, Osmangazi Köprüsü'nde asma köprü kule temelleri, ankraj yapıları ve yaklaşım viyadüklerinde Oyak beton tarafından özel olarak tasarlanan Durabetplus ve Durabetself isimli yüksek performanslı özel betonların kullanıldığını söyledi. 

Yücel, "Durabetplus ve Durabetself şiddetli çevresel etkilere dayanıklı, geçirimsiz, çatlak riski düşük, ısı gelişim kontrolü sağlanmış, yüksek performansa sahip ve en az 100 yıl bakım gerektirmeyen kalıcı betonlardır" dedi.

Yücel, Osmangazi Asma Köprü Projesi için Oyak Beton ve Oyak Bolu Çimento işbirliğiyle özel olarak geliştirilen çimentonun projenin tüm betonlarında kullanıldığını aktardı. Yücel, "Durabetplus ve Durabetself'in en önemli ayırt edici özelliklerinden biri olan düşük hidratasyon ısısı gelişimi özelliğinden faydalanılmış ve çimentonun hidratasyonu esnasında ortaya çıkan maksimum sıcaklık değerinin şartname limitleri içinde kalması sağlanmıştır. Bu da betonda erken yaş çatlakları oluşmasını engelleyerek köprünün beton kısımlarının uzun yıllar bakım görmeden ayakta kalmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Beton dökümünde uygulanan tekniklerle ilgili de bilgi veren Yücel, şunları anlattı: "Kuzey ve Güney Şantiye olmak üzere ikiye ayrılan dökümlerde 265 bin metreküp özel beton kullanıldı. Beton dökümünün kesintisiz bir şekilde devamı için onlarca ekipman hazır bulunduruldu."

YORUMLAR 2
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    3,5 saat fazladan yol gideceğine, ver 100 kağıdı hem benzinden hem zamandan tasarruf et, hemde yeni yol ve köprülerin yapılmasına katkıda bulun. Hesapla ne kadar karın var. O zamanda amma ucuzmuş diyesin gelir. Artık beleş yok. Parayı vereceksin düdüğü çalacaksın
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    ya bende desem nie bu kadar pahalı geçiş ücreti. kaliteli malzeme kullanmışlar. bence 77 milyon vatandaştan ücret almaları gerekiyor.
    Cevapla