7 mega projeden biri daha hayata geçiyor

Ordu’da turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan Altınordu Rıhtım Projesi rekor fiyata ihale edildi.

7 mega projeden biri daha hayata geçiyor
7 mega projeden biri daha hayata geçiyor
GİRİŞ 31.07.2016 15:22 GÜNCELLEME 31.07.2016 15:22

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait, 6 bin 710 m2’lik kısmın cafe ve restoran olarak kullanılması planlanan sadece 273 m2’lik bölümü aylık 70 bin lira bedelle kiraya verildi. Yap işlet devret modeline göre gerçekleşen ihaleyle, 10 yılın sonunda 8 milyon 391 bin lira kira geliri elde edilecek.

BAŞKAN YILMAZ’IN 7 MEGA PROJESİNDEN BİRİYDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın 30 Mart mahalli seçimlerde söz verdiği 7 mega projeden biri daha hayata geçiyor. Altınordu ilçesinde bulunan rıhtım sahasında faaliyet gösteren firma, zarar ettiği gerekçesiyle, buradaki faaliyetlerini durdurmuş ve rıhtım sahası kaderine terk edilmişti. Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz devreye girmiş, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca Rıhtım sahasının Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verilmişti.

RIHTIM SAHASI TURİZME AÇILIYOR

30 Mart Mahalli seçimleri öncesi, rıhtım sahasının halka ve turizme açılacağının müjdesini veren Başkan Yılmaz, rıhtım sahasının Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından, uygulanacak olan projenin halk oylamasına sunulacağını söylemişti. Gerçekleşen halk oylaması sonrası, Kıyı Kenar Kanunu ve Yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan projenin ihalesi dün gerçekleştirildi. 273 m2 kapalı alan, 5.5 metre yükseklikte, cafe ve restoran olarak kullanılması planlanan işletme,  aylık 70 bin lira gibi rekor bir kira geliriyle ihale edildi. 

BAŞKAN YILMAZ; ORDU İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Yıllardır mezbelelik bir şekilde duran bu alandan, devlet yaklaşık 10 yıldır tek kuruş gelir elde edememişti. Yatırımcı buraya 3 milyon lira yatırım yapacak ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne de aylık 70 bin lira kira verecek. Açık ihaleyle yapılan tesis 10 yıl sonra büyükşehir belediyesinin mülkü olacak. Bu yatırım 6 ay sonra hizmete girecek. Tesisimizin Ordu’nun geleceğine katkı vermesini temenni ediyorum” dedi.

Altınordu Rıhtım Projesi’nde kafeterya, restoran, kır düğün alanı, gezinti alanları, yerli ürünler pazarı ve peyzaj donatı elemanları bulunuyor.