Büyük İstanbul Tüneli'nde kazanan firma belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin mühendislik hizmetlerini kazanan firmayı açıkladı.

Büyük İstanbul Tüneli'nde kazanan firma belli oldu
Büyük İstanbul Tüneli'nde kazanan firma belli oldu
GİRİŞ 11.08.2016 16:19 GÜNCELLEME 11.08.2016 16:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesini Yüksel Proje'nin kazandığını belirterek, "Bir yıl içinde bütün projeleri bitirip yap-işlet-devret modeliyle tünelin yapım ihalesine çıkacağız." dedi.

Arslan, NTV canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

GÜZERGAHI NASIL?

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi hakkında bilgi veren Arslan, tünelin bir katında iki şerit gidiş, orta katında gidiş-geliş metro, bir altında da geliş istikametinde iki şerit olacağını anlattı. Tünelin, diğer raylı sistemlerle ve karayollarıyla entegre olacağını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Avrupa yakasından İncirli’den başlayarak metro yer altına girecek, gelecek iki köprü arasında karayolu tüneliyle birleşecek. Anadolu Yakası'nda ise gelip Söğütlüçeşme’de Marmaray ile Kadıköy Kartal ile birleşmiş olacak. Ayrıca E-5’ten, TEM’den başlayan E-6’dan TEM’den başlayan bir tünel de otomobilleri getirecek bu tünelle birleşecek, sonra Anadolu Yakası'nda yüzeye çıkıp Çamlık’ta gelip TEM’le E-6’yla birleşecek.

BİR İHALE DAHA

Biz bu projeyi çok çok önemsiyoruz, bu projeyle ilgili bütün çalışmalar bitmişti. Sondajlarının yapılması, uygulama projelerinin hazırlanması ve yap-işlet-devret modeliyle ihale edebilecek dosya bütünlüğünün şartnamelerin hazırlanması adına müşavirlik ve uygulama projesi ihalesine çıktık. İhalede, İtalya’dan, İspanya’dan ve Türkiye’den üç firma başvurmuştu, Türkiye’deki büyük müşavir firmalardan Yüksel Proje ihaleyi kazandı. Bir yıl içinde bütün projeleri bitirip yap-işlet-devret modeliyle 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin yapım ihalesine çıkacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • bitlisli 7 yıl önce Şikayet Et
    varsa yoksa butun yatirimlar istnbulA
    Cevapla
  • üç kuruş 7 yıl önce Şikayet Et
    hayu hocam bitlisin yarısı istanbulda
    Cevapla
  • slammedenuff 7 yıl önce Şikayet Et
    Bitlis'e proje yapılsında iş makinelerini her gün yakın
    Cevapla
  • Molla Kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine alım garantis ile yap-işlet devret yapılmasın. Gerekirse geçiş hakkı senetleri yada hiise senetleri yapılıp finansmanı halkın , tüp geçitte halkın olsun. Diğer türlü maliyet ve zarar halka kar firmaya kalıyor.
    Cevapla