3. Havalimanı inşaatının yüzde 28'i tamam

Türkiye’nin 2023 hedeflerinde önemli yeri olan yeni havalimanı inşaatının yüzde 28'i tamamlandı.

3. Havalimanı inşaatının yüzde 28'i tamam
3. Havalimanı inşaatının yüzde 28'i tamam
GİRİŞ 13.08.2016 11:00 GÜNCELLEME 13.08.2016 11:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ürkiye’nin 2023 hedeflerinde önemli yeri olan yeni havalimanının inşaatı hızla ilerliyor. İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, darbe girişimi sabahı 17 bin 500 kişiyle tam kadro işbaşı yaparak tüm dünyaya ‘güven’ mesajı verdiklerini söyledi İstanbul’un Yeni Havalimanı hızla tamamlanıyor. 4 fazdan oluşan inşaatın ilk fazında ‘A’ etabının teslimi Ekim 2018 yerine 26 Şubat’a çekildi. Bu etabın bitimiyle havalimanında iniş kalkışlar başlayacak. Cengiz - Mapa - Limak - Kolin - Kalyon ortaklığı tarafından 76.5 milyon metrekarelik alanda yürütülen çalışmalarda, 4.6 milyar euro’luk kredi finansmanının üçte biri de kullanıldı. Kaba inşaatta yüzde 62 seviyesi geçilen havalimanının tamamında ise yüzde 28 seviyesine gelindi. Şu anda 17 bin 500 kişinin çalıştığı alanda, gelecek yıl aynı dönemde 30 bin kişinin çalışması bekleniyor.

"DÖRT ELLE SARILIYORUZ"

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatını yüklenen ve bittikten sonra da işletmesini yapacak olan İGA (İstanbul Grand Airport) CEO’su Yusuf Akçayoğlu, her koşulda çalışmalarına hızla devam ettiklerini, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında önemli bir yeri bulunan yeni havalimanındaki ilerlemeyle tüm dünyaya ‘güven’ mesajı verdiklerini söyledi. 17 bin 500 kişilik ekiple tüm dünyaya ‘Türkiye’nin gücünü’ en iyi şekilde anlattıklarını vurgulayan Akçayoğlu, “15 Temmuz gecesi milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için tüm Türkiye gibi biz de elimizden geleni yaptık.. Tüm dünya böyle büyük bir projedeki çalışmaların kesilmediğini hatta daha azimle yürüdüğünü gördü. Bu işin ne kadar önemli olduğunu tekrar anladık, dört elle sarılıyoruz” diye konuştu.

7 AYRI GİRİŞ OLACAK

Yusuf Akçayoğlu, bir mega proje olarak havalimanıyla birlikte entegre yolların da aynı hızla yapılması gerektiğini belirterek, karayolundan kolay ulaşımın önemine dikkat çekti. Akçayoğlu, “Bu yol ve bağlantı yolları işlerinin de aynı doğrultuda yapılıyor olması gerekir. Mesela 3. köprü. Üçüncü köprüde raylı sistem de var. O raylı sistemden hızlı tren hattı geçecek. Biz bu istasyonları şimdiden yapıyoruz. Hem hızlı tren istasyonu, hem de Gayrettepe-Halkalı metro istasyonumuzu inşa ediyoruz. Hatlar gelince oraya bağlanacak. Bu ihalelerin yapılması önemli. Üçüncü köprü bağlantı yolları ve çevre yollarının ihaleleri yapıldı. Onlar da bir yandan başlayacak. Şu anda kullanılan mevcut D20 yolu iyileştirilecek. Oradan havalimanına 7 tane giriş olacak. Ulaştırma Bakanlığı bu konularda çok gayretli” diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam...
    Cevapla
  • calis/vergini ver 7 yıl önce Şikayet Et
    topu gelebilir. yine calisacagiz. onlarinda inlerine gireriz. burayi vatan saymayip toprak isteyenlerede topragimizi dar ederiz. virüs gibi kanimiza girenleride mubarek kanimizdan kaziriz.
    Cevapla