Keçiören Metro Hattı için geri sayım başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Keçiören Metro Hattı ile ilgili bilgi verdi.

GİRİŞ 13.08.2016 15:17 GÜNCELLEME 14.08.2016 09:11

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Keçiören Metro Hattı'nda incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AKM ile Keçiören arasında yapımı devam eden 9,2 kilometre uzunluğundaki, 9 istasyonu içeren Keçiören Metrosu projesinin araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğunu belirtti.

NE ZAMAN HİZMETE GİRİYOR?

Yaklaşık 15 gün sonra söz konusu hatta tren indirilip test sürüşlerine başlanmasının hedeflendiğini ifade eden Arslan, "Test sürüşlerine başlattığımız andan itibaren de 4 ay sonra, bu projeyi Keçiörenlilerin, Ankaralıların, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yani bugünden itibaren 4,5 ay sonra, sene sonunda AKM-Gazino arası, 'Keçiören Metrosu' diye de adlandırdığımız bu hattı bitirmiş ve insanımızın hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

KEÇİÖREN METRO HATTI'NIN GÜZERGAHI

Gelecekte istasyonların arka planlarını da vatandaşlara göstereceklerine değinen Arslan, "Keçiören-AKM'yi daha sonra Yüksek Hızlı Tren Garı ve oradan da Kızılay'a bağlayacağız. Ayrıca Kuyubaşı'ndan başlamak üzere 27 kilometrelik yeni bir hatla bu raylı sistemi, Esenboğa'ya ve oradan da Yıldırım Beyazıt Üniversitesine kadar bağlayacağız ki o güzergahtaki yoğun trafiği de toplu taşımayla kolaylaştırmış olalım." ifadesini kullandı.