Bakan Albayrak, Gazprom heyetini kabul etti

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gazprom CEO'su ile İstanbul'da görüştü.

Bakan Albayrak, Gazprom heyetini kabul etti
Bakan Albayrak, Gazprom heyetini kabul etti
GİRİŞ 31.08.2016 15:57 GÜNCELLEME 31.08.2016 17:33

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rus enerji şirketi Gazprom`un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Albayrak ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini ele almak üzere  Türkiye'ye gelen Gazprom'un Üst Yöneticisi (CEO) Miller'ın görüşmesi,  Beşiktaş'taki Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşti.

Baş başa görüşmenin ardından geçilen heyetlerarası toplantıya,  Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Safa  Uslu ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile bakanlık müşavirleri katıldı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı ve milletvekili Aleksander Babakov'un  da bulunduğu Gazprom heyetinde ise Miller dışında Başkan Yardımcıları Vitaly  Markelov ve Aleksander Medveyev ile diğer şirket yetkilileri yer aldı.

Söz konusu görüşmede, Türk Akımı projesinin yanı sıra Türkiye'nin  Rusya ile kontratından kaynaklı hakları çerçevesinde başlattığı tahkim süreci ve  bölgesel enerji iş birliğiyle ilgili konuların ele alınacağı belirtildi.