Alsancak Kruvaziyer Limanı için işbirliği

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı’na dair bilgiler verdi.

Alsancak Kruvaziyer Limanı için işbirliği
Alsancak Kruvaziyer Limanı için işbirliği
GİRİŞ 05.09.2016 17:48 GÜNCELLEME 05.09.2016 17:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Konak Belediyesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada liman projesi için temmuz ayında askıya çıkarılan imar planına Konak Belediyesinin itiraz ettiğini hatırlatarak, itiraz sonrası tepkiler üzerine iki kurumun planlara son şeklini vermek üzere bir araya gelme kararı aldığını ifade etti.

LİMAN İÇİN PLANLAR

Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:

“İzmir olarak İstanbul ile rakip değiliz. Aksine bu iki şehir kruvaziyer turizmi için birbirini tamamlıyor. İstanbul’da Galataport ile adımlar atılırken, İzmir Alsancak Limanı’nda da imar planına son şekli verilip yatırımlara başlanması gerekiyor. Bir an önce modern terminal binası, daha fazla geminin yanaşacağı parmak iskeleler ve yolcuların liman sahasına girmeden terminale ulaşacağı körük sistemi yatırımlarına başlamalıyız. Bu sayede kruvaziyer gemilerinin rotasında İstanbul ile beraber İzmir de önemli bir uğrak noktası haline gelecektir.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Torpido 7 yıl önce Şikayet Et
    2007 Yılından kalma bir konu. Hayırlısıyla biter inşallah. TCDD arazileri ve Alsancak stadı arazisi de sonuçlandırılsa.
    Cevapla