Köprü ilimizin kaderini belirleyecek

Güney Marmara’nın köklü fuarları arasında yer alan Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojiler Fuarı, 11'nci kez kapılarını açtı.

Köprü ilimizin kaderini belirleyecek
Köprü ilimizin kaderini belirleyecek
GİRİŞ 08.10.2016 13:35 GÜNCELLEME 08.10.2016 13:35

Açılışta yaptığı konuşmada Biga'nın tarımla ilgili iddialı bölgelerden bir tanesi olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Çanakkale'mizin bütün sorunlarını masaya yatırarak çözmek için azami gayret sarf ediyoruz. Ezine - Ayvacık bandında gıda OSB'si yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Olağan üstü bir durum olmazsa 2017 kalkınma planına alınmasını istiyoruz. Orada gıda sanayi OSB'sinin yapılması, bölgenin ayağa kalkması demek. Assos - Truva hattında çok önemli hatıraları görüyoruz. Orada turizmde iddialarımız var. Çanakkale'de yatırımlarımız var. Devamında çok farklı bir sürece gireceğimiz köprü çalışmalarına başlıyoruz. Lapseki, Çanakkale, Eceabat, Gelibolu arasında uzun yıllardan beri dedikodusu yapılan ancak bir türlü hayata geçmeyen köprümüzün temelini, çok büyük bir aksilik olmazsa 18 Mart tarihinde atmayı bir görev biliyoruz. Biz o köprüyü bir kader biliyoruz. Buradaki ticaret erbabının, esnafımızın çok daha rahat ürünlerini ihraç etmesi için gereken alt yapının hazırlanması için o köprü çok kıymetli. Tüm tarihi dokuyu kollayarak, hassas bir şekilde o köprünün örnek bir proje olmasını istiyoruz. Bizim vaatlerimizin arasında o köprü 2023 hedefiydi. Ama daha hızlı iş yapmak için 2017'de başlamak istiyoruz. Tarım bölgesi olan bu hattın çok daha özel planlanarak, tarımla ilgili alt yapısının hazırlanmasını istiyoruz. Su imkanı nerede varsa bu imkanı artırmak istiyoruz. Bandırma - Biga arasına, resmi olarak Bandırma'ya bağlı olmakla beraber, fiilen Biga'ya yakın olduğu için Biga'ya bağlı olduğunu düşündüğümüz, Bandırmaport adıyla dünyanın örnek limanlarından birini yapmak istiyoruz. Buradan ihracatımızın, sanayi ve tarım başta olmak üzere, daha rahat yapılması için o limanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Fuarda açılan 15 Temmuz Demokrasi standı da büyük ilgi gördü. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, 15 Temmuz'a ait gazete haberleri ve fotoğraflardan oluşan sergisi gezerken duygusal anlar yaşadı. 

DARBECİLER EKONOMİK İSTİKRARA KARŞI

Turan, "Ülkemizde ekonomik istikrarın sürmesine karşılar. Gezi olaylarında ekonomiye saldırdılar. 17/25 Aralık’ta hedefledikleri ilk kurumlardan biri göz bebeğimiz olan kamu bankalarıydı. Çünkü bu bankalar ülkemizi kâra geçirmişti. Bu operasyonlara karşın ülke olarak geri adım atmadık. 15 Temmuz’dan sonra yine ekonomi üzerinden bizi krize sokmak istediler. Kredi derecelendirme kuruluşları not düşürüyor. Ama farkında değiller ki, bu millet darbe girişiminin ertesi günü TL’ye destek için 9 milyar dolar bozdurmuş bir millet. Bu aziz millet, sizin operasyonlarınıza pabuç bırakır mı?” dedi.