Marmaray'a kardeş geliyor

İstanbul'da Marmaray'a kardeş olarak hizmete alınması planlanan Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme metro hattında ilk adım atılıyor.

Marmaray'a kardeş geliyor
Marmaray'a kardeş geliyor
GİRİŞ 16.10.2016 13:03 GÜNCELLEME 16.10.2016 13:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Boğaz'ı Kuruçeşme- Beylerbeyi arasından geçecek olan 20 kilometrelik hat için istasyon yerleri, zemin etüt çalışması, güzergah geçiş noktaları, yolcu rakamları gibi teknik ve istatistiki verileri hazırlamaya yönelik kapsamlı inceleme başladı. Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projenin, iki yıl sürecek hazırlık aşamasının ardından yapımına başlanacak. İki kıtayı birbirine bağlayacak yeni metro hattı 2023'te açılacak.

METROBÜSE BY-PASS

Metrobüs hattının altından geçecek proje, Kuruçeşme- Beylerbeyi'ni deniz altından tünelle birbirine bağlayacak. Yeni hat; Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Kağıthane, Beyoğlu, Eyüp, Zeytinburnu, Güngören ve Bahçelievler'den geçerek İncirli'de son bulacak. Hatta 15 istasyon bulunacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Yillardir soyledigim proje nihayet yapiliyor. Kardesim istanbulun bati aksi ile dogu aksi arasinda rayli sistem yapmassaniz trafik sorununu cozemessiniz. Yapın bu hattı
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Izmir CHP belediyesi yani akp yatirim yapmak istediginde belediye ipe un seriyor. Secimlerde Chp'ye oy verenler dusunsun. Istanbul'da Kadir Topbas canla basla calisiyor, sizinkiler calismiyorsa oy vermeyin kardesim. Bakin Antalya baskan nasil haril haril calisiyor, demekki sorun belediye baskanlarinda. Devlet stratejik projelerle ugrasiyor metro tramvay belediyenin isi. Beldiyelerin isini de akp yapacaksa ozaman bu belediyeler niye var? Hem istanbul Turkiyenin kalbi, motoru, orasi duzelmeden diger Etaplara gecilmesi mantiksiz. Saygilar.
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    İzmire de yapın bu chp den cacık olmaz bizim suçumuz ne bu chp liler yüzünden hizmet sıfır İzmir de geçen bornova altın yoldan arabayla narlıdere 1.5 saatte gittim yazıktır ya 10 sene sonrayı düşünemiyorum birde mazot fiyatında yakınıyorlar mazot 2 tl olsa eve gidemiyecez chp konağa tramway yapıyor metro yapmıyor gözünüze dursun be heryer kilit 1 aylık işi birsende yapıyorlar duyun sesimizi arabaların alt düzenleri bozuldu çukurlardan yapboz yollar ahır izmir.
    Cevapla
  • izmirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bende izmir liyim dediğin bütün şikayetlere katılıyorum haklısın ama hükümet izmir'e hiç birşey yapmasın izmir'linin gözü kör konak tünellerini bile belediyenin yaptığını sanan kafalar var boşver kalsın böyle mustahak bize.
    Cevapla
  • recep arda 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yatırımlar iyi hoş ama ankarada yada diğer şehirlerde hiç bir kıpırdanma yok. etimesgut sincan taraflarında 1 milyon insan yaşıyor sabah ve akşamları daracık yollarda çektikleri çileler yeter etti artık. türkiye istanbuldan ibaret değil. diğer şehirlerede altyapı yatırımı yapılmalı kalkınma toplu halde olmalı bir şehir gelişip bakın türkiye bu oldu nereden nereye denmemeli bütün halde gelişim olmalı ama tüm ülkenin vergileri bir şehirde değerlendiriliyor.
    Cevapla
  • atarlanan adam 7 yıl önce Şikayet Et
    yatırın parayı İstanbula zaten Anadolu Türkiyenin VİLAYETLERİ DEĞİL.
    Cevapla
  • Bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeş sen hıç gece saatin 1 ınde köpru trafiğine takıldınmı
    Cevapla
  • Mantıklı adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendine göre haklı ama İstanbul da Türkiyenin 5 1 yaşıyor.Türkiye ekonomisinin %40 ını İstanbul omuzluyor bunları hesaba katalım lütfen.Ayrıca Bende hergün 6km yolu 45dk. da gidiyorum bilginize....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle