Bosna Hersek TAP ve Türk Akımı'nı bekliyor

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Sarovic, TAP ve Türk Akımı için "İkisinden biri ülkemizden geçerse bu bizim güvenliğimizi de ekonomimizi de olumlu etkileyecek." dedi.

Bosna Hersek TAP ve Türk Akımı'nı bekliyor
Bosna Hersek TAP ve Türk Akımı'nı bekliyor
GİRİŞ 22.10.2016 16:30 GÜNCELLEME 24.10.2016 09:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Mirko Sarovic, TAP ve Türk Akımı için "İkisinden biri ülkemizden geçerse bu bizim güvenliğimizi de ekonomimizi de olumlu etkileyecek." dedi.

TÜRK AKIMI VE TAP TALEBİ

Azerbaycan'dan gelen Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) ile Rusya'dan gelen Türk Akımı'nın Bosna Hersek'ten de geçmesini istediklerini aktaran Sarovic, "Bu, hem ülkenin çıkarları, hem de gelecekteki talep için son derece önemli. İkisinden biri ülkemizden geçerse bu bizim güvenliğimizi de ekonomimizi de olumlu etkileyecek." ifadelerini kullandı.

2017'DE ODAK NOKTASI OLACAK

Sarovic, gelecek altı ay içinde enerji ve boru hattı sorunlarını çözmeleri gerektiğine dikkati çekerek, bu sorunların 2017 yılında "odak noktası" haline geleceğini belirtti.

Bosna Hersek'in Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracından (IPA) da destek aldığını söyleyen Sarovic, "Boru hattı projesinde maddi yardım konusunda IPA'dan destek alabiliriz ancak enerji konusunda daha fazla proje üretmeliyiz." yorumunu yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Insallah ama zor cunku AB bir musluman ulkesinden gecmesine izin vermez. Ama Reis israr ederse neden olmasin.
    Cevapla