Kabataş Martısı projesi yükseliyor

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi ile iskelelerin yenilenme projesi 'Kabataş Martısı' inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kabataş Martısı projesi yükseliyor
Kabataş Martısı projesi yükseliyor
GİRİŞ 26.10.2016 10:50 GÜNCELLEME 26.10.2016 10:50

Yapımı 2 yıl sürecek ve tamamlandığında görünüşü martıya benzeyecek olan ve raylı sistemle deniz ulaşımını birleştirecek Kabataş Martısı projesinin detayları da netleşti.

5 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Trafiğin yer altına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışının sağlanacak proje nedeniyle yolcuların mağdur olmamaları için tramvay ve füniküler sistemler çalışmaya devam ediyor. İlk planda dolgu alanı 17 bin metrekare olarak görülen projenin planı da yenilendi. Plana göre deniz terminali için 36 bin metrekareye alan doldurulacak. Bu da yaklaşık 5 futbol sahası büyüklüğünde bir alana denk geliyor.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLMAYACAK

Kamuoyunda tartışıldığı gibi projede ne alışveriş merkezi ne de başka bir yapı mevcut. Projenin kapsamında aşağıda ve zemin üstünde geçiş alanlarında büfe, pastane, gazete, çay, kahve satışı gibi yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler yer alacak. Bu üniteler aynı zamanda alanın ve mekanın yaşamasını sağlamak amacıyla yapılacak. Üst meydan geniş yeşil alan, bisiklet ve yürüme parkurlarının yer aldığı çok yönlü bir aktivite alanı olacak. Aynı zamanda vatandaşlar araçlara takılmadan denizle buluşabilecek.

542 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Feribot ve deniz otobüslerinin yanaşabileceği 650 metre uzunluğunda bir rıhtım yapılacak. 542 milyon TL’ye mal olacak Martı Projesi’nin 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Projenin tamamlandığı ilk etapta 1.5 milyon kişinin projeden yararlanması bekleniyor. İnşaat sürecinde Şehir Hatları A.Ş.'nin Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz hattı seferleri Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden yapılacak.