Yeşil Yol'un yarısı bitti

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Yeşil Yol'un yarısı bitti
Yeşil Yol'un yarısı bitti
GİRİŞ 16.11.2016 15:17 GÜNCELLEME 16.11.2016 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan Yeşil Yol Projesi ile ilgili 2016 yılı "Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu" hazırlandı.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, projenin bölgede yer alan doğal değerlere ulaşım yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Karadeniz'de turizmin yılın belli dönemlerinde yapılabildiğini dile getiren Yüce, yeşil yol çalışmasının tamamlanmasının ardından bölgede turizm döneminin uzayacağını kaydetti.

'YARIYA GELDİK'

Yüce, yeşil yol çalışmasıyla bir turizm koridoru oluşturulacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Ana hattın uzunluğu 2 bin 600 kilometredir. Bu mesafenin bin kilometresi karayolları ağında mevcut yollardır. Kalan bin 600 kilometrelik yolun büyük bir kısmı ise var olan mevcut yayla yollarından oluşuyor. Bu yol ağının 800 kilometresini tamamlayarak yeşil yolda yarıya geldik."

Doğu Karadeniz'in bir turizm cenneti olduğunu, bölge halkının bundan istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Yüce, "Yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile 33 bin olan yatak sayısının 90 binlere çıkmasını hedefliyoruz. Çalışma sonrasında bölgeye bir milyonun üzerinde turist gelmesini bekliyoruz. Bu hedeflere doğru hızla ilerliyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yeşil Yol 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil yolun yapılması güzel olur.
    Cevapla
  • engin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ordu-Ulubey-Gürgentepe-Gölköy-Mesudiye istikameti kötü durumda ,çalışmalar bitirilemiyor,yıllardır ilerleme yok malesef.
    Cevapla