Avrupa'nın en uzunu Karadeniz'de!

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli, İpek Yolu'nuun geçtiği güzergahta yer alıyor. Bu stratejik tünel, aynı zamanda Avrupa'nın en uzun tüneli konumunda.

Avrupa'nın en uzunu Karadeniz'de!
Avrupa'nın en uzunu Karadeniz'de!
GİRİŞ 28.11.2016 11:39 GÜNCELLEME 28.11.2016 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli Projesi'nin inşası sürüyor. Dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzunu olan 14,5 kilometrelik çift tünelinin yaklaşık 1,5 kilometresi kazıldı.

İPEK YOLU'NUN DEVAMI

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta Gümüşhane yönünde yapımına Nisan 2016, Trabzon yönünde ise Ağustos 2016'da başlanan tünelde çalışmalar devam ediyor.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkisi ile Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa edilecek.

Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi'nden bin 15 metre kotundan girilip, bin 264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılıp, yüzde 0,85 eğimle inerek Köstere Vadisi'nden bin 212 metre kotundan çıkmak suretiyle Zigana Dağı geçilmesi amaçlanıyor.

Mevcut Zigana Tüneli yaklaşık bin 800 metre kotlarından geçerken, Yeni Zigana Tüneli'ne ise yaklaşık 800 metre düşük kottan giriliyor. Plana göre, Zigana Dağı yaklaşık 560 metre düşük kottan geçilmiş olacak.

1.5 SAATTEN 40 DAKİKAYA

Zigana Dağı'nın önce tırmanılması, ardından da inilmesi dolayısıyla Gümüşhane-Trabzon arasındaki 100 kilometrelik virajlı yol, hava ve yol durumuna göre değişmekle birlikte 1-1,5 saat arasında katedilebiliyor. Türkiye'nin en uzun karayolu tünelinin ulaşıma açılmasının ardından bu yolun 40 dakikada alınacağı tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Tarık 29 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Ugurlu Olsun..O kadar uğraşmaya gerek Tirebolu -Torul yolu daha kestirme ve eğimi daha az ..Bu yol kullanılabilir.
    Cevapla
  • Arıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Zigana tüneli yapılmasın son derece uygun olmakla birlikte inşallah en kısa sürede bitirilir.Tır veya komyon esnafı o yollarda çok çile çekiyor.Hem zaman hem ekonomiye ciddi katkıları olacaktır.
    Cevapla
  • Akçaabatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanliş anlaşilmasın tamamen Takdir ediyorum ama birde şu doğayı batırmayıp adam gibi doğanın değerini bilsek varya ne kadar güzel olacak. Maçka yolu üzerinde taş ocaği açilmayan yer kalmadı nerdeyse. Güzelim dağları erit batır doğayı al taşi al gel dök denize denizide batır yazık günah
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar güzel çalışmalar bir de Torul'dan girip Erzincan'dan çıkan tüneller yapsak süper olurdu İnşallah onu da yaparız.
    Cevapla