O ile 700 milyonluk yatırım!

Limak Holding, Güneydoğu'da yeni bir projeye hazırlanıyor. Holdingin yönetim kurulu başkanı Özdemir, '2 bin 500 kişiye iş vereceğiz' dedi.

O ile 700 milyonluk yatırım!
O ile 700 milyonluk yatırım!
GİRİŞ 02.12.2016 10:25 GÜNCELLEME 02.12.2016 10:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Limak Grubu, Siirt'e 700 milyon dolarlık yatırım hazırlığına başladı.

Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Milliyet gazetesinden Şükrü Andaç'a dev projenin detaylarını aktardı. Çetin Barajı’yla yakından ilgilendiklerini söyleyen Özdemir, proje hakkında bilgiler verdi.

'BİZ YAPMAYACAĞIZ SİZE SATALIM'

Özdemir, şöyle konuştu:

''Çetin, aşağı ve yukarı olmak üzere iki etaptan oluşuyor fakat bir türlü yapılamadı. İnşaat yüzde 20 seviyelerinde durdu. Bir yıldır da herhangi bir hareketlilik yok. Projenin sahibi Norveçli devlet şirketi Statkraft. Biz bu şirket için Arnavutluk’ta iki santral projesinin taahhüt işini yapıyoruz. Bir gün bize gelip, 'Biz Çetin’i yapmayacağız, size satalım' dediler. Biz de Botan Havzası ve Doğu Anadolu’nun potansiyeline inandığımız için masaya oturduk. 527 MW’lık önemli bir proje. Görüşmelerimiz devam ediyor, işi bitirmeye çok yakınız.”

2500 KİŞİLİK İSTİHDAM

Çetin Barajı’nın yatırım maliyetinin 700 milyon dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini belirten Özdemir, ''Çetin’de 2 bin 500 kişiye iş vereceğiz. Sadece iş bitene kadar bakacak olursak üç yılda Siirt’e 100 milyon dolar kalır diye düşünüyorum.'' dedi. 

YORUMLAR 6
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    limak barajında arkadaşlarım çalışmaya devam ediyo diğer işsiz kardeşlaerimizin başına
    Cevapla
  • Alpaslan 7 yıl önce Şikayet Et
    butun ihaleleri bu adam aliyor hayirlisi biraz da Aksaray -Kirsehir-Nevsehire yatirim yapilsin
    Cevapla
  • Mehmet Aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ile?
    Cevapla
  • atarlanan adam 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam yakında Türkiyeyi satın alacak .
    Cevapla
  • yozgatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    yozgat bu ülkenin toprağı değil mi neden bu ilimize yeteri kadar hizmet yapılmıyor, göç konusunda doğuyu geride bıraktı yozgat herkes büyük şehirlere göçüyor tarım bitti. kimse görmüyor yazık..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle