TOKİ'den İstanbul esnafına yeni çarşı

TOKİ, İstanbul'daki Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli Bölgesinde modern bir çarşı inşa etmeyi planlıyor.

TOKİ'den İstanbul esnafına yeni çarşı
TOKİ'den İstanbul esnafına yeni çarşı
GİRİŞ 04.12.2016 16:11 GÜNCELLEME 04.12.2016 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TOKİ, İstanbul'daki Rami Kışlası'nda 1986'dan bu yana geçici olarak faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Kayabaşı Batı Resneli Bölgesinde modern bir çarşı inşa etmeyi planlıyor. Çarşının iki yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, konut üretiminin yanı sıra modern sanayi siteleri inşa ettiklerini ve KOBİ'leri tek çatı altında topladıklarını söyledi.

Turan, TOKİ'nin Kayabaşı Batı Resneli Bölgesinde yapacağı yeni çarşıyla, Rami Kışlası'nda 1986'dan bu yana geçici olarak zor ve sağlıksız koşullarda faaliyetlerini sürdüren gıda toptancılarının yüzünü güldüreceklerini belirterek, "Rami Gıda Toptancıları esnafını çağdaş ve modern bir çarşıya kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Çarşının inşaatının yılbaşından sonra başlayacağını ve iki yıl içerisinde tamamlanacağını aktaran Turan, Rami Kuru Gıdacılar Toptancılar Hali'nde bulunan esnafın daha modern ve günün ihtiyaçlarına cevap veren iş yerlerine sahip olacağına dikkati çekti.

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Turan, şöyle devam etti:

"Kayabaşı'nda yapacağımız yeni çarşı 320 bin metrekare alanda inşa edilecek. Projemizde 990 toptancı dükkanı, banka, restoran, kafeterya gibi ihtiyaçlar için 120 ticari dükkan, 541 araçlık kapalı, 634 açık, 65 tır olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark, mescit ve sosyal tesisten oluşan bir yerleşke inşa edilecek."

Turan, "İdare olarak, şehir içinde yer alan sanayi tesislerini daha modern şekilde şehir dışına taşımaya devam edeceğiz." dedi.

- Projenin yol haritası

Projenin iki önemli ayağı olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

"Öncelikle esnafımızın uzun vadede ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda arsa ürettik. Kayabaşı Batı Resneli bölgesinde 320 bin metrekare arsa üzerine esnafın talebine istinaden ihtiyaç ve kullanımına uygun çağdaş ve modern bir çarşı projesi geliştirdik. Projenin ikinci ayağı ise Rami Kışlası'nın tarihsel kimliğinin korunması, yaşatılması, tarihi ve kültürel özelliklerine uygun müze ve kütüphane gibi halkın istifadesine sunulmasının önünün açılmasıdır."

- TOKİ'den modern sanayi siteleri

Turan, TOKİ'nin Türkiye'nin birçok yerinde modern sanayi siteleri kurduklarını da hatırlattı.

Tamamladıkları ve devam eden projeler hakkında açıklama yapan Turan, yaklaşık 2 milyon metrekare alana kurulacak Bursa Kestel Büyük Sanayi Sitesi projesinin temellerini geçen yılın ekim ayında attıklarını anımsattı.

Turan, şunları kaydetti:

"Yeni sanayi sitesi kamulaştırması, idaremiz tarafından yapılmış 19 farklı meslek grubuna hizmet verecek. Proje için 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacak. Ayrıca, sanayi sitesinde çalışacak işçiler için 15-20 bin konutluk bir çalışmayı da faaliyete geçirdik. TOKİ olarak ülkemizin birçok sorununa cevap verebiliyoruz. Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat illerimizde sanayi sitelerinin dönüşümünü yapıyoruz. Görev verilmesi halinde, anahtar teslimi fabrika da inşa ederiz. Üretim disiplinlerimiz ve kapasitemiz bunu çok rahat şekilde yerine getirir."

YORUMLAR 2
  • rasim 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında tam bu kriz zamanında TOKİ elindeki ve taksit imkanı sağladığı konutları önceki yıllarda olduğu gibi yüzde yirmi indirimle elinden çıkarırsa ekonomiye büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim .Not: toki'den evde almadım.
    Cevapla
  • adm 7 yıl önce Şikayet Et
    kayabaşı çok uzak. esenler askeri arazisine yapsınlar
    Cevapla