Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu

Başbakan Yıldırım, İstanbul'un iki yakasını denizin altından bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu.

Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu
Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu
GİRİŞ 20.12.2016 14:34 GÜNCELLEME 20.12.2016 16:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'un iki yakasını denizin altından bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu.

İşte Yıldırım'ın konuşması:

''Büyük gün için hoş geldiniz. Dün gece saldırı sonucu Rusya'nın büyükelçisi vuruldu. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay Türkiye ile Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik provokasyondur.

Bizler farklılıklarımızla 1000 yıldır beraberiz. Birbirimizin hukukunu koruyarak yaşayacağız. Terör nereden gelirse gelsin mücadele edeceğiz.

Dünkü olayı yapanlar, bu çarpık zihniyetli sapkınlar amaçlarına erişemeyecek.

İnşaallah, yeni havalimanını 2018 Şubat'ta devreye alacağız. Bugün de Fatih'in şanına yarışır projeyle karşınızdayız. Bugün dünyanın en derin tünelini açıyoruz. Denizin altında 106.5 metre.

Marmaray'ı hizmete almıştık. Geçtiğimiz haziranda Osmangazi, Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü devreye aldık. Şimdi de Marmaray'ın kardeşi Avrasya Tüneli'ni devreye alıyoruz.

Bu projede emeği geçen çok insan var. Çok teşekkür ediyorum. Türkiye'ye yatırım yaptılar. Ulaştıma Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum. Ayrıca benden önceki başbakan Ahmet Davutoğlu'na, önceki cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür ediyorum.

Bu eserin İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum.''

Avrasya Tüneli ile ilgili detaylar

İstanbul'un iki yakasını denizin altından kara yoluyla buluşturan Avrasya Tüneli açılıyor. Peki, Avrasya Tüneli'nin güzergahı nereden nereye olacak? Tünel giriş-çıkışı nereden yapılacak? İşte, tünel hakkında detaylar...

Geçişlerde yolcu ücreti yok

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık Avrasya Tüneli'ni tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Avrasya Tüneli'nde otomobil içindeki yolcular için her iki yönde de ücret ödenmeyecek. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçmesi beklenen Avrasya Tüneli'nin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

Avrasya Tüneli'nin güzergahı

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Tünelin güzergahını merak eden vatandaşların güzergaha bağlı olarak merak ettiği diğer bir soru da "Avrasya Tünel girişi nereden yapılacak?" oldu. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından.

Tünelin açık olduğu saatler

21 Aralık sabahı saat 07.00'de araç kabulüne başlayacak olan Avrasya Tüneli, aynı gün araç geçişleri saat 21.00'e kadar devam edecek. Tünel 30 Ocak'a kadar 24 saat değil, belli bir süre çalışacak. 14 saatle başlayacak uygulama ile en geç 30 Ocak'ta 24 saat çalışma sistemine geçilecek.

Tünelin özellikleri

- Boğaziçi, Galata, Unkapanı, Kazlıçeşme ve Göztepe bölgesindeki trafiği rahatlatması beklenen tünel hakkında merak edilenler ve tünelin özellikleri tünelin resmi internet sitesi üzerinden kısaca özetlendi. İşte, Avrasya Tüneli'nin yapısına ilişkin bilgileri de içeren o açıklamalar!

- Avrasya Tüneli, sahip olduğu ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkânı sağlıyor. Modern aydınlatma, yüksek kapasiteli havalandırma ve yolun düşük eğime sahip olması gibi özellikler, yolculuk konforunu artırıyor.

- İki katlı olarak inşa edilen Avrasya Tüneli'nin günde 100 binden fazla araç tarafından kullanılması bekleniyor. İki katlı olarak inşa edilmesi, yol güvenliğine sağladığı katkı sayesinde sürüş konforunu da olumlu yönde etkiliyor. Her katta 2 şeritten tek yönlü geçiş sağlanıyor.

- Sis, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarında da kesintisiz yolculuk yapılabiliyor.

- Avrasya Tüneli, İstanbul'daki mevcut havaalanları arasında en hızlı ulaşım olanağı sunuyo

- Trafik yoğunluğunun azalmasıyla egzoz emisyon oranı azalıyor.

- Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalması sağlanıyor.

- Avrasya Tüneli tüm aşamalarında İstanbul'un siluetine zarar verilmeyecek şekilde geliştirildi.. İç mimarisinde uygulanan aydınlatma teknikleri ve tünel girişlerinde geleneksel Türk mimarisinden gelen motiflerle İstanbul'un kimliğini yansıtıyor.

YORUMLAR 14
  • DES 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Herkes kendine yakışanı yapıyor.
    Cevapla
  • Levent 7 yıl önce Şikayet Et
    Şapkadan tavşan cıksa alkışlarsınız ayakkabı kutusundan avrasya tüneli cıktı aval aval bakıyonuz eyy chpliler sizde keşke hırsız olsaydınızda bir iki projede siz yapsaydınız zamanında
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    17 25 aralıkta fetönün eli olduğunu bilmiyor musunuz ?
    Cevapla
  • DES 7 yıl önce Şikayet Et
    Satıcılar proje gerçekleştiremezler . Alayı satar.
    Cevapla
  • 44malatya44 7 yıl önce Şikayet Et
    masallah barekAllah gurur hepimizin birlik oldukmu hersey rabbimin izni ile hal edilir
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    her bakımdan çok güzel boğaz trafiğini azaltacak daha rahat bir geçiş fiyat diğer yapılanlara göre daha makul
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle