Avrasya'dan fazla geçiş olursa devlete pay kalıyor

Avrasya Tüneli, Yap-İşlet-Devret modeli olduğu için gelirler 24 yıl 4 aylığına firmalara kalıyor. Ancak garanti edilenden fazla araç geçerse, fazla kısımdan kamu da pay alıyor.

Avrasya'dan fazla geçiş olursa devlete pay kalıyor
Avrasya'dan fazla geçiş olursa devlete pay kalıyor
GİRİŞ 20.12.2016 21:13 GÜNCELLEME 21.12.2016 07:34
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, konuşması esnasında projeyle ilgili önemli bir detaya da yer verdi.

'YÜZDE 30'U KAMUYA'

Bakan Arslan, Avrasya Tüneli için günlük 68 bin 500 araçlık garanti verildiğini, bu rakamın üzerine çıkılması halinde kamuya gelir sağlanacağını ifade etti.

Bakan Arslan, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bizim garanti verdiğimiz yıllık 25 milyon araç. Bu da günlük 68 bin 500'e denk geliyor. Daha önce yaptırdığımız fizibiliteler, etütler gösteriyor ki buradan günlük 100-120 bin araç geçmesi bekleniyor. Dolayısıyla garanti rakamın çok üzerine çıkıyor. Hatta garanti rakamın üzerine çıkan kısmın yüzde 30'unu kamu olarak biz alacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 51
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı firmaların yerine halk ortak olsun geliri de paylaşılsın hisse oranında. Böylece altın dövizdeki para ekonomiye döner vatandaş da daha çok kazanır bari kanal İstanbulda yapın
    Cevapla
  • Kaç milyar? 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlete kalacak parayı sormuyorum. Kaç milyar araç geçerse devlete para kalacağını soruyorum :)
    Cevapla
  • Ağa! !! 7 yıl önce Şikayet Et
    Ama el kesesinden ağa! Kardeşim ben borçlanmak istemiyorum ama bırakın beni; çocuklarım bile borçlandırılıyor bu devlet taahüdü yöntemiyle!!!
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal., hemen savunma sistemi yapılmalı.. ve gizli tuneller yapılmalı.. savaş esnasında İstanbul halkı yeraltına inebilmeli en azından yaşlılar kadınlar ve çocuklar.. yeraltı hastaneleri yapılmalı.. savaş esnasında nelere ihtiyaç varsa yeraltı ve deniz altı yapılmalı.. 2023 e 6 sene var bu altı sene çooook uzak da olabilir Reis'im Müslüman Türk herzaman hazır
    Cevapla
  • bjk 7 yıl önce Şikayet Et
    17 tl yi pahali bulurlar gunde 13 tl sigaraya verirler ama boyle bir hizmete pahali derler
    Cevapla
  • Name 7 yıl önce Şikayet Et
    Birader, vergi yol su elektrik olarak geri dönen şey değil mi ? 13 liralık sigaranın ne kadarı vergi onuda yaz !! Sigarasını içip vergisini peşin ödeyenin hakkıdır o yoldan geçmek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle