130 yıllık hayal için geri sayım başladı

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılışı için geri sayım başladı. Proje, hem yakıt hem de zamandan tasarruf vadediyor.

GİRİŞ 23.12.2016 16:08 GÜNCELLEME 26.12.2016 12:27
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kastamonu ile Çankırı arasında yer alan Ilgaz Dağı’nda 2012 yılında başlanan proje, Karadeniz’i önce İç Anadolu’ya, ardından da Akdeniz’e bağlıyor.

ÜÇ GÜN KALDI

2 saatte açılan Ilgaz Dağı geçidini 8 dakikaya düşürebilen Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, plana göre, 26 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla hizmete açılıyor.

TÜNELİN ÖZELLİKLERİ

Özellikle kış aylarında sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Ilgaz Dağı’nda 2012 yılında yapımına başlanan, giriş ve çıkışları görsel estetik kazandırmak amacıyla ‘köpek balığı’ ağzı şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370 metre diğeri 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ndeki çalışmalarda sona yaklaşıldı.

130 YILLIK HAYAL

572 milyon TL’lik proje bedeli ile yaklaşık 130 yıllık bir hayalin de gerçek olduğu Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate kadar da düşürebilir.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 56
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    üçüncü boğaz köprüsü demiryolu geçişi inşaatına bir an önce başlamak uygun olur.
    Cevapla
  • malatyali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nasil birsey bu nasil bi hukumet rabbim onlari islam yolundan ayirmasin yemin ediyorum muthis bir eser emegi gecen herkesten allah razi olsun JAPONYA basbakanin dedigi gibi dunyaya 100 yilda bir lider gelir bu 100 yilin lideri RRCEP TAYIP ERDOGANDIR
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    işte eser işte muasır medeiyet işte akp hükümeti işte Erdoğan allah razı olsun
    Cevapla
  • FERHAT UYGUN 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanı büyük harfle yazıp Allah(c.c) 'nun ismini küçük harfle yazıyorsun..
    Cevapla
  • tuba 7 yıl önce Şikayet Et
    yürüyün be.kim tutar sizi
    Cevapla
  • abbas 7 yıl önce Şikayet Et
    REİS açılışı yapınca ke mal e söyleyin gelsin foto çektirsin hatıra olur ona
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle