Gaziantep'e 'akıllı Şehir' projesi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Pınar, 'Ar-Ge çalışmaları için ayrılan yıllık 8 milyon liralık bütçenin üçte birini Akıllı Şehir Gaziantep Projesi için kullanacağız' dedi.

Gaziantep'e 'akıllı Şehir' projesi
Gaziantep'e 'akıllı Şehir' projesi
GİRİŞ 26.12.2016 15:42 GÜNCELLEME 26.12.2016 15:42

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, "Ar-Ge çalışmaları için ayrılan yıllık 8 milyon lira bütçenin üçte birini Akıllı Şehir Gaziantep Projesi için kullanacağız." dedi.

Enerjisa olarak 14 kentte, 20 milyon kişiye sürdürülebilir ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti verebilmek için çalıştıklarını vurgulayan Pınar, Şebeke ve altyapı yatırımlarımız devam ederken bir yandan da geleceğimiz için Ar-Ge projeleri yapıyoruz. Bugünümüzü yaşarken, yarınımızı planlamazsak geç kalırız, o nedenle belediyemizle birlikte Akıllı Şehir Gaziantep projesini başlatıyoruz. Bugün Barselona, Kopenhag ve Amsterdam'da başlatılan akıllı şehir projelerinin ötesinde bir projeyle karşınızdayız." diye konuştu. 

KRİTA Projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile koordineli yürütülen ve "KRİTA" adı verilen proje, Toroslar EDAŞ'ın elektrik dağıtımı yaptığı 6 kentten biri olan Gaziantep'te 2016 yazında başladı.

EPDK'nın Ar-Ge fonundan da sağlanan destekle yürütülen ve Haziran 2018'de tamamlanması hedeflenen proje, 3,6 milyon liraya mal olacak.

Proje kapsamında, 2014 yılında Uluslararası Park ve Rekreasyon Yönetim Federasyonu tarafından en özellikli park ilan edilen ve içinde kafe, restoran, oyun alanları ve tematik bölümler de bulunan parkta yeni nesil enerji sistemlerine ilişkin uygulamalar yapılacak.

Söz konusu uygulamalar, elektrik altyapısını iyileştirme ve yenileme çalışmaları, park alanında güneş enerjisi üretim sistemleri kurulumu, enerji depolama pilot sistemi kurulumu ve elektrikli şarj altyapısı kurulumunu içerecek. Ayrıca, park alanı içerisinde gürültü ve hareket sensörlerine sahip akıllı aydınlatma uygulaması yapılması planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL